Het is na mijn gastric sleeve een hele puzzel wat ik wel en wat ik niet kan eten. Vlees eten gaat nog niet echt jofel, terwijl het ziekenhuis er wel op zit te hameren dat je genoeg eiwitten naar binnen krijgt. Laat ik vanavond eens pasta proberen, misschien lukt dit wel. Heb nog een rode en oranje paprika en plakjes ham in de koelkast. En ik heb altijd (ook voor de eiwitten) kaas in huis. Verse roomkaas, een stukje cheddar die ik van de Quesadilla gemaakt van piadina met maïs overgehouden had en een stukje oude kaas. Een Mac and Cheese met paprika en ham wordt het dus!
Ik had nog volkoren penne in huis, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort pasta gebruiken zoals (volkoren) macaroni.
En het goede nieuws is dat ik dit (weliswaar een heel klein beetje) kon eten.
En nog een Mac and Cheese recept
Deze Mac and Cheese met bier is een stoere variant op dit bekende pastagerecht. Real Dude Food.
Ingredients
- 300 gr volkoren penne
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- olijfolie
- peper en zout
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 150 gr ham (blokjes)
- 300 ml kippenbouillon
- 200 gr verse roomkaas
- 100 gr geraspte cheddar
- 100 gr geraspte oude kaas
- 1 el mosterd
Instructions
- Kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking en giet het dan af.
- Snijd de ui en de paprika's in dunne ringen/repen. Bak dit in een wok in een scheut olijfolie. Voeg tijdens het bakken peper en zout toe en de gerookte paprikapoeder.
- Als de groenten zacht zijn, lepel ze dan uit de pan op een bord waar de ham als op ligt.
- Verwarm in dezelfde wok de bouillon met de verse roomkaas.
- Voeg dan de geraspte kazen en mosterd toe en meng tot er een (dunne) kaassaus ontstaan is. Doe de groenten en de ham erbij en meng dit door de saus.
- Meng als laatste de pasta erdoor. Doe de pasta in een leuke schaal en zet deze op tafel.