Ga terug
–+ servings
Mac and Cheese met paprika en ham. Deze simpele maar o zo lekkere pasta heb ik gemaakt van wat nog op voorraad was in de (koel)kast. Maak em eens ook deze Mac and Cheese met paprika en ham.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr volkoren penne
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 150 gr ham (blokjes)
  • 300 ml kippenbouillon
  • 200 gr verse roomkaas
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 1 el mosterd

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking en giet het dan af.
  • Snijd de ui en de paprika's in dunne ringen/repen. Bak dit in een wok in een scheut olijfolie. Voeg tijdens het bakken peper en zout toe en de gerookte paprikapoeder.
  • Als de groenten zacht zijn, lepel ze dan uit de pan op een bord waar de ham als op ligt.
  • Verwarm in dezelfde wok de bouillon met de verse roomkaas.
  • Voeg dan de geraspte kazen en mosterd toe en meng tot er een (dunne) kaassaus ontstaan is. Doe de groenten en de ham erbij en meng dit door de saus.
  • Meng als laatste de pasta erdoor. Doe de pasta in een leuke schaal en zet deze op tafel.