Lavendelijs met Blauwe Bessen

Omdat ik nog wat gedroogde lavendel over had en het leuk vind om te experimenteren, is dit lavendelijs met blauwe bessen tot stand gekomen. Ik kwam erop omdat de lavendel in de tuin stond te bloeien en ik me ineens bedacht dat ik nog gedroogde lavendel had. Alhoewel ik een ijsmachine heb, bereid ik heel vaak op deze manier ijs. Lekker makkelijk en simpel en de smaak is top.
Bedenk wel een dag tevoren dat je dit ijs wilt maken, de lavendel moet namelijk goed in de room trekken. Gebruik niet teveel lavendel, je wilt niet dat het ijs naar lavendelzeep gaat smaken, maar er moet wel een hint van lavendelsmaak in zitten.
Ik heb nog meer recepten met de gedroogde lavendel gemaakt, zoals deze Meloenbolletjes met lavendelsiroop en munt, Lavendelkoekjes en Kip met citroen en lavendel.

 

Wil je de vlierbloesemlikeur zelf maken, dan vind je hier het recept.

Lavendelijs met blauwe bessen. Omdat ik nog wat gedroogde lavendel over had, heb ik dit lavendelijs met blauwe bessen gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 5 minuten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 ml slagroom
  • 1 el gedroogde lavendel
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 1 flinke scheut vlierbloesem likeur
  • 250 gr blauwe bessen
  • 1 takje verse munt

Instructies
 

  • Zet een pan op het vuur en doe hierin de room en lavendel en breng tegen de kook aan. Laat ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken, zet het vuur dan uit en laat de room afkoelen met de lavendel erin zodat de smaak er intrekken kan.
  • Als de room is afgekoeld en de lavendelsmaak er goed ingetrokken is, zeef de room dan en vang het op in een pot die je goed kunt afsluiten. Laat een nacht in de koelkast staan.
  • De volgende morgen klop je met de mixer de slagroom en de gecondenseerde melk in een grote kom stijf. Giet er dan een scheut vlierbloesem likeur bij en meng dit met de slagroom.
  • Giet het in het afsluitbare bak en zet het in de vriezer.
  • Laat het ijs ongeveer 6 uur laten opstijven in de vriezer.
  • Haal 10 minuten voor het serveren het ijs uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
  • Schep een bolletje in een kom of op een bord en serveer met blauwe bessen en een takje munt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating