Kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip

Deze kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip zijn lekker op de barbecue of om zo te bakken in een bakpan of grillpan. Ik heb hiervoor kipdijfilets gebruikt, deze zijn iets vetter dan kipfilets en daarom beter geschikt om te grillen. Dit vlees droogt minder uit dan de kipfilet op de grill en hebben meer smaak. Maar als je wilt dan kan je ook kipfilets gebruiken.
Leg de houten prikkers eerst een tijdje in koud water, zodat de stokjes niet zo snel zullen verbranden op de barbecue.

 

Sumak is een specerij uit de Midden-Oosterse keuken. Het is een zuur rood besje wat vermalen wordt tot poeder. Het kan gebruikt worden in marinades, sausjes/dressings of door een salade om een extra ‘zuurtje’ toe te voegen. Het is ook lekker over gegrilde groenten, kip of vis. Of strooi het over zelfgemaakte hummus. Het wordt meestal gebruikt in plaats van citroen.
Tahini of tahin is een sesampasta.
Sumak en tahini is te koop bij grotere supermarkten en uiteraard in de Turkse/Marokkaanse winkels.

 

Spiesjes

 

En nog zulke lekkere spiesjes zijn deze Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus, probeer die ook eens.

Kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip. Deze kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip zijn lekker op de barbecue of om zo te bakken in een bakpan of grillpan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr kipdijfilets
  • 3 el olijfolie
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 el sumak
  • peper en zout
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el tahini
  • 1 knoflookteentje, geraspt
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilets in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  • Meng in een schaal de olijfolie met de geraspte knoflook, sumak en peper en zout.
  • Doe de kipblokjes erbij en meng dit goed door de marinade.
  • Zet dit afgesloten minimaal twee uur in de koelkast om te marineren.
  • Haal ze dan uit de koelkast en prik ongeveer 4 stukjes vlees aan een stokje.
  • Verhit een grillpan of antiaanbakpan en grill hierin de spiesjes rondom goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de dip: Meng de yoghurt met de tahini en knoflook. Als het te dik is, meng er dan wat koud water bij om het te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de spiesjes van het vuur of uit de pan, leg er twee op elk bord en serveer ze met de dip. Strooi eventueel nog wat sumak over de dip.
  • Serveer de spiesjes met Turks brood, een lekkere aangemaakte groene salade of roergebakken groenten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating