Wij eten eigenlijk heel weinig AVG (aardappelen, vlees en groenten), maar soms staat het toch op het menu. Niet echt Hollandse kost, maar kipfilet met geplette aardappeltjes en appelchutney en boontjes klinkt toch wel oer-Hollands. Ik had een heerlijke chutney gemaakt van appeltjes van de buren, maar ja dan staan die potten maar in de koelkast te staan. Dan verzin je er toch iets lekkers bij? Bij deze pittige ‘blackened’ kipfilets smaakt de appelchutney heerlijk.

 

Wil je deze Chutney van appel en rozijnen ook zelf maken, dan vind je hier het recept.

Kipfilet met geplette aardappeltjes en appelchutney. Ik had een heerlijke chutney gemaakt en die paste perfect bij deze pittige kipfilet.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 2 kipfilets
  • 2 el cajunkruiden
  • olijfolie
  • 350 gr krieltjes
  • 500 gr sperzieboontjes
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

Instructions
 

  • Kook de aardappelen met schil in ruim gezouten water gaar. Giet ze dan af en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en plet ze met een vork of met je hand. Giet er een beetje olijfolie over en bestrooi ze met peper en zout.
  • Bak ze ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin worden.
  • Spoel de boontjes eerst even goed af onder de koude kraan. Snijd de puntjes van de bonen eraf. Snijd of breek de bonen doormidden.
  • Doe sperziebonen in een pan met ruim kokend water. (voeg geen zout toe tijdens het koken, dat maakt het velletje van de peul wat taai).
  • Kook de bonen ongeveer 15 minuten. Check of ze gaar zijn en giet ze dan af. Doe ze terug in de pan met een klontje boter en een beetje zout.
  • Sla ondertussen de kipfilets plat tussen 2 vellen huishoudfolie, strooi de cajunkruiden en eventueel wat zout erover.
  • Gril het vlees in een grillpan of bakpan in ongeveer 10-14 minuten rondom bruin en gaar, ze mogen donker (blackened) gebakken worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating