Ga terug
+ servings
Kipfilet met geplette aardappeltjes en appelchutney. Ik had een heerlijke chutney gemaakt en die paste perfect bij deze pittige kipfilet.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 2 el cajunkruiden
  • olijfolie
  • 350 gr krieltjes
  • 500 gr sperzieboontjes
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de aardappelen met schil in ruim gezouten water gaar. Giet ze dan af en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en plet ze met een vork of met je hand. Giet er een beetje olijfolie over en bestrooi ze met peper en zout.
  • Bak ze ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin worden.
  • Spoel de boontjes eerst even goed af onder de koude kraan. Snijd de puntjes van de bonen eraf. Snijd of breek de bonen doormidden.
  • Doe sperziebonen in een pan met ruim kokend water. (voeg geen zout toe tijdens het koken, dat maakt het velletje van de peul wat taai).
  • Kook de bonen ongeveer 15 minuten. Check of ze gaar zijn en giet ze dan af. Doe ze terug in de pan met een klontje boter en een beetje zout.
  • Sla ondertussen de kipfilets plat tussen 2 vellen huishoudfolie, strooi de cajunkruiden en eventueel wat zout erover.
  • Gril het vlees in een grillpan of bakpan in ongeveer 10-14 minuten rondom bruin en gaar, ze mogen donker (blackened) gebakken worden.