Ik ben gek op overnight oats oftewel havermout. Je bent maar 5 minuten bezig met de bereiding ervan, laat het een nachtje in de koelkast staan en ’s morgens staat je ontbijtje klaar. Deze Havermout chocoladebowl is zo’n heerlijk, gezond en romig ontbijt gemaakt van melk (soja-, amandel of andere soort melk), pindakaas, havermout en agavesiroop.
Als extra een topping van kokossnippers en pecannoten.
Dus als je ’s morgens altijd haast hebt en denkt dat je geen tijd hebt om een ontbijt klaar te maken, maak dit dan de avond tevoren klaar.
Deze Havermout met pindakaas en gekarameliseerde banaan is ook zo’n heerlijk ontbijt gemaakt met havermout.
Havermout chocoladebowl. Ik ben gek op overnight oats oftewel havermout. Je bent maar 5 minuten bezig met de bereiding en 's morgens staat je ontbijt klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 400 ml sojamelk
- 2 grote rijpe bananen
- 2 el pindakaas
- 70 gr havermout
- 2 el agavesiroop
- 3 el cacaopoeder
- 1 tl koffiepoeder
- 2 scheppen whey
- 2 el kokossnippers
- pecannoten
Instructies
- Doe de sojamelk in de blender, voeg daarbij de bananen in stukken en de rest van de ingrediënten.
- Meng tot een egale massa en schenk dit in twee kommen. Dek de kommen af met huishoudfolie en laat de hele nacht in de koelkast staan.
- Haal 's morgens uit de koelkast, verdeel de kokos en noten erover en geniet van je ontbijtje.