Op onze trip door Twente zijn uiteraard weer langs de Buffalo Farm Twente gegaan om lekkere buffelkaasjes in te slaan. Van de boerin Andra kreeg ik een pot buffelyoghurt mee om uit te proberen. Deze yoghurt is lekker romig met de bekende smaak van echte buffelmozzarella. Omdat de yoghurt vrij dun was, heb ik deze laten uitlekken. En hiervan deze overheerlijke Hangop van buffelyoghurt met bramensaus van gemaakt. Lekker als ontbijt, tussendoortje of als nagerecht.

 

Natuurlijk kan je hangop ook van ‘gewone’ yoghurt maken. Om de yoghurt iets dikker te maken, laat ik dit uitlekken. Je kunt dit door een schone theedoek op een vergiet doen, maar ik doe het meestal in een plastic koffiefilter met een papieren filter erin. Gaat ook heel erg goed en dan hoef je geen theedoek te wassen. Vang het vocht op en gebruik dit weer in een smoothie.
Ik heb bramen uit eigen tuin gebruikt, omdat ik hiervan nogal veel heb dit jaar. Maar de saus is ook goed te maken van ander soort fruit zoals blauwe bessen of gemengd zomerfruit.

 

Hangop

 

Van de hangop kan je ook deze heerlijke Kersen met een luchtige yoghurt maken.

Hangop van buffelyoghurt met bramensaus. Van de Buffalo Farm Twente kreeg ik een beker buffelyoghurt mee en daar heb ik deze heerlijke Hangop van buffelyoghurt met bramensaus van gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 400 ml yoghurt
  • 150 gr bramen
  • 2-3 el honing

Instructions
 

  • Laat de yoghurt ongeveer drie uur uitlekken in een vergiet met een schone theedoek of in een koffiefilter. Dan wordt deze lekker dik.
  • Spoel de bramen goed schoon en laat ze uitlekken. Doe ze dan met de honing in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen tot de saus is ingekookt.
  • Laat de bramensaus afkoelen. Als deze koud is meng je ongeveer 2/3 hiervan door de hangop.
  • Serveer de hangop in een kommetje en lepel de rest van de bramensaus erop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating