Ga terug
–+ servings
Hangop van buffelyoghurt met bramensaus. Van de Buffalo Farm Twente kreeg ik een beker buffelyoghurt mee en daar heb ik deze heerlijke Hangop van buffelyoghurt met bramensaus van gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 ml yoghurt
  • 150 gr bramen
  • 2-3 el honing

Instructies
 

  • Laat de yoghurt ongeveer drie uur uitlekken in een vergiet met een schone theedoek of in een koffiefilter. Dan wordt deze lekker dik.
  • Spoel de bramen goed schoon en laat ze uitlekken. Doe ze dan met de honing in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen tot de saus is ingekookt.
  • Laat de bramensaus afkoelen. Als deze koud is meng je ongeveer 2/3 hiervan door de hangop.
  • Serveer de hangop in een kommetje en lepel de rest van de bramensaus erop.