Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Wat een heerlijke salade is dit geworden. De intense smaak van de bietjes met de zachte burrata. De dukkah zorgt voor een bite en extra smaak. Deze gepofte bietjes met burrata en dukkah is leuk om als voorgerecht te serveren of om als lunch te nuttigen.
Ik heb de rauwe bietjes zelf in de oven gepoft, hierdoor krijgen ze nog meer smaak. Maar natuurlijk kan je de gekookte bietjes uit de winkel ervoor gebruiken.

 

De burrata heb ik op onze trip in Twente gekocht bij de Buffalo Farm. Zo lekker en zo vers vind je ze nergens. Het is een soort mozzarella maar dan gevuld met room. Toen ik het kaasje doormidden sneed, spatte de room mij tegemoet…..zalig.

 

Gepofte bietjes

 

Wil je de bietjes toch zelf roosteren, dan kan je hier lezen hoe je dat doet.
En hier vind je het recept voor Dukkah, mocht je dat ook zelf willen maken.

Gepofte bietjes met burrata en dukkah. Op onze culinaire reis door Twente zijn we weer bij Buffalo Farm geweest en hebben heerlijke kaasjes gekocht. Hiervan heb ik o.a. deze gepofte bietjes met burrata en dukkah gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 gepofte bietjes
  • 1 burrata
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el Dukkah
  • 3 el notenolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak allereerst de dressing door alle ingrediënten in een jampotje te doen. Deksel erop en goed schudden maar en je hebt een lekkere dressing.
  • Verwijder de schil van de bietjes, als ze goed gegaard zijn kan je dit er zo afvegen. Snijd de bietjes in parten.
  • Verdeel de slablaadjes over twee borden en leg hierop de bietjes.
  • Scheur de burrata in stukken en leg de stukken naast de bietjes.
  • Lepel er wat dressing over en bestrooi met de dukkah. Genieten maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating