Ga terug
+ servings
Gepofte bietjes met burrata en dukkah. Op onze culinaire reis door Twente zijn we weer bij Buffalo Farm geweest en hebben heerlijke kaasjes gekocht. Hiervan heb ik o.a. deze gepofte bietjes met burrata en dukkah gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 gepofte bietjes
  • 1 burrata
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el Dukkah

Dressing

  • 3 el notenolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak allereerst de dressing door alle ingrediënten in een jampotje te doen. Deksel erop en goed schudden maar en je hebt een lekkere dressing.
  • Verwijder de schil van de bietjes, als ze goed gegaard zijn kan je dit er zo afvegen. Snijd de bietjes in parten.
  • Verdeel de slablaadjes over twee borden en leg hierop de bietjes.
  • Scheur de burrata in stukken en leg de stukken naast de bietjes.
  • Lepel er wat dressing over en bestrooi met de dukkah. Genieten maar!