Gele courgetti salade met gele groenten

Ik zag bij de groenteboer een gele courgette liggen, ernaast lag een gele paprika en gele pepers. Het leek mij leuk om er een heel geel gerecht van te maken. Monochroom noemen ze dat (alles in 1 kleur). Ik had dus al snel het idee opgevat om er courgetti van te maken. Wilde er een warm gerecht van maken, door alle groenten te bakken en op het laatst de courgetti erbij te doen. Maar het was een snikhete dag, dus waarom er geen salade van maken? Manlief die niet zo’n salade fan is, vond het stiekem toch wel lekker.
Helaas kon ik geen gele tomaatjes vinden, anders waren die er ook nog leuk bij geweest.
Is het geen zonnig bordje geworden?

Van de overgebleven gele groenten heb ik trouwens een hele lekkere gele groentesoep gemaakt.

Natuurlijk kan je er vlees, kip of feta bij serveren om er een hoofdmaaltijd van te maken.

 

Nog meer courgetti

 

Nog zo’n lekker maar een heel ander courgetti gerecht is deze Courgetti met Puttanesca saus en tonijn. Probeer die ook eens!

Gele courgetti salade met gele groenten. Ik zag een gele courgette liggen naast een gele paprika, zo ben ik op deze gele courgetti salade met gele groenten gekomen. Gewoon voor de grap alles in 1 kleur.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 1 gele courgette
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 gele peper
  • 1 maïskolf
  • evt. gele tomaatjes
  • 1/2 tl saffraan
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 tl kurkuma
  • peper en zout

Instructions
 

  • Voor de dressing doe je de saffraan in een heel klein schaaltje en schenk je er een eetlepel kokend water bij. Laat dit even staan tot het water is afgekoeld en mooi oranje geworden is.
  • Snijd met een spiralizer de courgettes in spaghetti slierten. Snijd de paprika in dunne repen en de gele peper in dunne ringen.
  • Zet de maïskolf rechtop en snijd de maïs ervan af.
  • Maak de dressing door de yoghurt met de mayonaise te mengen. Roer hierdoor de saffraan met water en de kurkuma. Breng op smaak met peper en zout.
  • Lepel de saus op de borden en leg hierop de courgette. Verdeel de paprika, peper en maïs erover. Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating