Gegrilde zeebaars met koriander muntsaus

Een hele vis grillen is een makkelijke manier om vis te bereiden. Je kruidt de vis en grilt het in de oven, ongeveer 5 minuten per kant en je hebt een perfect gegaarde en heerlijke vis. Deze gegrilde zeebaars met koriander muntsaus is daarvan een voorbeeld. Zachte en malse vis met een heerlijke pittige en kruidige saus erbij. Dit wil je proberen!

 

Zeebaars

 

Gekweekte zeebaars is het hele jaar door goed verkrijgbaar. Let er wel op dat je zeebaars koopt met het ASC-keurmerk, zodat je weet dat dit een verantwoord gekweekte vis is.
Deze vis heeft een milde iets zoetige smaak en een fijne structuur met niet zoveel graatjes. Je kunt het op veel verschillende manieren bereiden. En als je het grilt in de oven zoals in dit recept, kan je het vel ook eten.

 

Heb jij wel eens een hele zeebaars thuis bereid, of vind je dat te spannend? Nou dat hoeft niet hoor, op deze manier kan de vis echt bijna niet mislukken. Ik zou zeggen…..probeer het gewoon eens.
Ik bereid zeebaars meestal in z’n geheel net zoals zeebrasem oftewel dorade. Maar ja ik ben gewoon gek op vis en op een beetje kluiven. Je moet deze hele vis natuurlijk wel voorzichtig eten en oppassen dat je geen graatjes naar binnen krijgt. Maar verder is het heerlijk om zo’n visje te verorberen.

 

En ik heb nog meer heerlijke visrecepten voor jullie. Zoek ze maar eens op onder het kopje “Vis”. Daartussen staan ook deze heerlijke bereidingen van hele zeebaarzen en dorades:

 

Oosterse zeebaars uit de oven
Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum
een Dorade met citroen, kappertjes en olijven
Midden Oosterse Dorade met za’atar kruiden salsa en bulgur
Dorade met tomaatjes uit de oven

 

Tips:

 

Je kunt de vis al een paar uur van tevoren vullen, leg ze dan goed afgedekt in de koelkast totdat ze gaat grillen.
En die heerlijke saus kan je ruim van tevoren bereiden. Doe het in een goed afgesloten potje, hierin blijft het zeker een dag goed in de koelkast.

 

 

Recept Gegrilde zeebaars met koriander muntsaus:

Gegrilde zeebaars met koriander muntsaus. Dit is een hele makkelijke manier om een hele vis te bereiden in de oven.Lekker met de groene kruidensaus erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 15 gr koriander
  • 10 gr verse munt
  • 1 limoen, sap ervan
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 groene peper
  • 40 ml zonnebloemolie
  • Zout
  • 2 zeebaarzen
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Zet de grill in de oven aan.
  • Mix de koriander, de helft van de muntblaadjes, sap van 1 limoen, gemberrasp, palmsuiker en een halve groene peper met een scheut zonnebloemolie in een blender.
  • Breng dit op smaak met zout en zet de saus apart.
  • Snijd de andere helft van de groene peper in dunne ringen en snijd de limoen in dunne schijfjes.
  • Strooi wat zout in de vis en vul de vis met de overgebleven muntblaadjes, schijfjes limoen en de groene peper. Bind de vis dicht met keukentouw.
  • Leg de vis op een bakplaat en giet er een beetje olie over. Bestrooi met zout en schuif de vis onder de grill. Grill de vis ongeveer 5 minuten per kant tot deze knapperig en gaar is.
  • Check met een mes of de vis gaar is of trek er een vin af. Als dit makkelijk gaat, dan is de vis gaar en kan je deze uit de oven halen.
  • Serveer de vis met de saus apart.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating