Gegrilde zeebaars met koriander muntsaus. Dit is een hele makkelijke manier om een hele vis te bereiden in de oven.Lekker met de groene kruidensaus erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Aziatisch
- 15 gr koriander
- 10 gr verse munt
- 1 limoen, sap ervan
- 2 cm gember, geraspt
- 1 tl palmsuiker
- 1 groene peper
- 40 ml zonnebloemolie
- Zout
- 2 zeebaarzen
- 1 limoen
Zet de grill in de oven aan.
Mix de koriander, de helft van de muntblaadjes, sap van 1 limoen, gemberrasp, palmsuiker en een halve groene peper met een scheut zonnebloemolie in een blender.
Breng dit op smaak met zout en zet de saus apart.
Snijd de andere helft van de groene peper in dunne ringen en snijd de limoen in dunne schijfjes.
Strooi wat zout in de vis en vul de vis met de overgebleven muntblaadjes, schijfjes limoen en de groene peper. Bind de vis dicht met keukentouw.
Leg de vis op een bakplaat en giet er een beetje olie over. Bestrooi met zout en schuif de vis onder de grill. Grill de vis ongeveer 5 minuten per kant tot deze knapperig en gaar is.
Check met een mes of de vis gaar is of trek er een vin af. Als dit makkelijk gaat, dan is de vis gaar en kan je deze uit de oven halen.
Serveer de vis met de saus apart.