Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen wij gegeten hadden in dit restaurant. Ik heb de zalm maar aan een kant geschroeid*, zodat hij nog iets roze van binnen is. Houd je daar niet van, dan kan je de zalmplakken aan beide kanten branden, zodat de zalm helemaal gaar wordt. Probeer dit recept voor gebrande zalmfilet met asperges en je zult er geen spijt van krijgen. Serveer het als voorgerecht of als lunch.
Voor dit gerecht heb je dus wel een crème brûlée brander of koksbrander nodig.

 

Liever een zalmforelfilet?

 

Probeer ook eens deze makkelijk te maken Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal eens.

Gebrande zalmfilet met asperges. We aten eens heerlijke zalm in een restaurant. Ik heb het thuis nagemaakt en moet zeggen dat deze gebrande zalmfilet met asperges aardig in de buurt komt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 12 asperges
  • 300 gr zalmfilet aan 1 stuk
  • olijfolie
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • (zwarte) zoutvlokken

Instructions
 

  • Schil de asperges zorgvuldig rondom met een dunschiller of een speciaal aspergeschiller. Breek of snijd het onderste (houtachtige) gedeelte van de asperge af.
  • Leg de asperges in pan met koud water en voeg wat zout toe. Breng ze aan de kook, zet dan het vuur lager en kook de asperges ongeveer 7-10 minuten (afhankelijk van de dikte) tot ze gaar zijn.
  • Zet het vuur uit, leg een deksel op de pan en laat de asperges op deze manier nog ongeveer 5-7 minuten nagaren. Controleer ze dan op de gaarheid.
  • Dep de zalmfilet droog en leg de vis op een snijdplank. Snijd er plakken uit van een ongeveer een centimeter dik. Leg de plakken op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie.
  • Bestrijk de zalmplakken met een beetje olijfolie. Zet dan de brander erop en brand de plakken ongeveer een minuutje per plak met de brander tot ze iets donker worden*.
  • Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.
  • Leg een of twee zalmplakken op een bord en leg daar drie asperges naast.
  • Giet nog een klein beetje olijfolie over de zalm, rasp er wat citroen over en bedruppel met wat citroensap. Bestrooi de zalm dan met de zoutvlokken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating