Voor deze Gado Gado wraps heb ik zelf pindasaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint, eerst even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus.
Gado Gado – leuk om te zeggen, heerlijk om te eten, deze traditionele Indonesische salade is waarschijnlijk het enige recept waarbij je de woorden ‘rauwe groenten’ en ‘lekker’ in dezelfde zin kunt zetten en het ook echt meent. Die Gado Gado-pindasaus is natuurlijk een wonderdoener! Een favoriet op Bali, gezond en eindeloos veelzijdig. Gebruik alle groenten rauw of gekookt/geblancheerd!
Gado Gado
Dit is een Indonesische salade met pindasaus. De Indonesiërs hebben een manier bedacht om gewone groenten voor iedereen compleet onweerstaanbaar te maken door ze te serveren met een heerlijke Indonesische pindasaus!
Want serieus: als je een gigantisch bord met gekookte groenten voor me neerzet en het eten noemt, zou ik je aankijken alsof je gek geworden bent.
Maar als er dan die pindasaus verschijnt, wordt het plotseling een stuk spannender. Lekker zoet/zuur hartig met daarbij verschillende structuren.
Gado Gado! We houden ervan hoe kleurrijk het is, we houden er absoluut van om het te eten en we houden er echt van hoe deugdzaam het ons doet voelen als we zoveel groenten eten voor het avondeten!
“Gado Gado” betekent “mix-mix” en past bij dit veelzijdige gerecht dat met elke mix van groenten gemaakt kan worden
Meestal wordt de vegetarische Gado Gado geserveerd op een schaal met een kopje pindadressing in het midden van het gerecht en de verschillende groenten eromheen.
Ik heb het nu verwerkt in een lekkere wrap.
Pindasaus*
Bij Gado Gado draait alles om de pindasaus, ik heb het recept van mijn vader hiervoor gebruikt.
Hiervoor kan je het beste een natuurlijke pindakaas van 100% pinda’s gebruiken, dit heeft een sterkere pindasmaak en bevat geen suiker en andere additieven. Tegenwoordig vrij algemeen verkrijgbaar in de supermarkten.
Tips:
- Gebruik naturel tortilla wraps of een mooie gekleurde groentewrap voor dit gerecht.
- Ik heb de spitskool rauw gelaten, dat geeft een lekkere crunch aan het gerecht, maar als je daar niet van houdt dan kan je de gesneden spitskool samen met de taugé in een vergiet overgieten met kokend water, waardoor het hele ‘rauwe’ ervan af gaat.
- Je kunt bij dit gerecht eventueel nog kroepoek serveren.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Gado Gado wraps:
Ingrediënten
- 250 gr aardappeltjes
- 150 gr sperziebonen
- 6 kleine eieren
- 1 winterpeen
- 1 komkommer
- 100 ml rijstazijn
- 3 el rietsuiker
- ½ rode peper
- ½ spitskool (gesneden ong. 300 gr)
- 100 gr taugé
- 1 bosje verse koriander
- 4 el gefruite uitjes
- zelfgemaakte pindasaus*
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water. Giet ze af en snijd ze doormidden.
- Maak de sperziebonen schoon en kook in circa 6 minuten beetgaar, giet ze af.
- Kook de eieren in 4-5 minuten, laat ze dan schrikken en pel ze en snijd ze doormidden.
- Intussen verwarm je de azijn met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost. Snijd de rode peper in dunne ringen en voeg dit bij de azijn.
- Schil de wortel en spoel je de komkommer schoon. Snijd hiervan dunne lange linten met een dunschiller. Voeg de komkommer en wortel bij de warme azijn en laat iets afkoelen.
- Snijd de spitskool in de lengte doormidden en snijd de helft ook weer doormidden, verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes.
- Verwarm de wraps en leg deze op de borden. Verdeel de groenten en eieren op de wraps.
- Garneer met korianderblaadjes en gefruite uitjes. Serveer de satésaus apart zodat iedereen zelf de saus erbij kan doen.
2 reacties
Dit recept ga ik zeker maken heb alleen nog een vraagje
Voor hoeveel pers is dit recept
Beste Hennie, bij al mijn recepten staat voor hoeveel personen het is 🙂 Dit Gado Gado recept is geschikt voor 4 personen. Met vriendelijke groeten, Hanneke