Fusilli alla Vodka

Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta is eigenlijk de kooktijd van het hele gerecht.

 

Ik heb het recept een keer op TV gezien. Donal Skehan maakte het en ik dacht dat moet ik eens proberen. Ik had toen niet kunnen bedenken dat het ook nog eens zo erg lekker zou zijn. De toevoeging van de vodka doet het hem helemaal. Omdat je de alcohol eruit kookt, kan je het wel serveren aan kinderen. Als je dat liever niet doet, dan zou ik dit recept niet maken voor ze. De vodka heb je wel nodig, die maakt deze pasta speciaal en de saus lekker romig.

 

Salade erbij

 

Deze Broccoli en peultjes salade zal erg lekker zijn bij de Fusilli alla Vodka.

Fusilli alla Vodka. Dit is zo'n simpel recept dat je het bijna geen recept kunt noemen. Maar je maakt wel een ontzettend lekkere pasta!
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram fusilli
  • 25 gr roomboter
  • 125 gr hamblokjes
  • 50 ml vodka
  • 1 blikje (140 gr) tomatenpuree
  • 200 ml crème fraîche
  • peper en zout
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 takken peterselie

Instructies
 

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Zet een grote bakpan met de boter op het vuur en bak hierin de hamblokjes op middelhoog vuur in ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de vodka toe en laat dit iets inkoken. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak dit even mee met de hamblokjes, voordat je de crème fraîche erbij doet.
  • Meng alles goed door elkaar. Als de pasta gaar is, schep je dit met een schuimspaan door de saus. Meng de pasta goed door de saus en laat het nog even meekoken in de saus.
  • Als de saus te dik lijkt, voeg dan nog wat pastawater toe. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en lekker veel peper uit de molen.
  • Schep de pasta op de borden en rasp de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de peterselieblaadjes. Serveer er een lekkere groene salade bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating