Omdat ik na mijn gastric sleeve brood heel slecht verdraag, ben ik helemaal overgegaan op de crackers. Nu vond ik eindelijk die driehoekige knäckebröd in onze supermarkt en ga daar helemaal op los. Vind het leuk om elke dag een cracker met een ander beleg/topping te eten. Vandaag is het een cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille geworden.

 

Ik heb een warm gerookte zalmfilet hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook plakken gerookte zalm gebruiken. De combinatie met de roomkaas, rode ui, kappertjes en dille is verrukkelijk.

 

Crackers

 

Als je op cracker zoekt op de site, dan vind je de andere belegde varianten die ik tot nu toe gemaakt heb. Deze Cracker met Aziatische vis is ook helemaal top.

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille. Verwen jezelf eens met een heerlijke lunch en maak snel deze super luxe belegde crackers met gerookte zalm.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Vis
Keuken Scandinavisch
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 125 gr gerookte zalm
  • 1/2 rode ui
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tak dille
  • 2 el verse roomkaas
  • 1/2 lente-ui, gesnipperd
  • 1/2 tl mierikswortel

Instructions
 

  • Meng de roomkaas met de lente-ui en mierikswortel en besmeer hiermee de crackers.
  • Breek de gerookte zalm in vlokken en leg dit op de roomkaas.
  • Leg wat rode ui ringen en kappertjes erop. Haal de dilleblaadjes van de tak en garneer de cracker hiermee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating