Broodje burrata met tuinbonen

Ik ben dol op broodjes en dit vegetarische broodje is mijn ideale lunch voor in de lente. Maak dit broodje burrata met tuinbonen en daslookpesto als een verwenlunch voor jezelf of je gezin. Deze combinatie werkt gewoonweg fantastisch: een vleugje zoetheid van de tuinbonen, het zachte van de burrata en het kruidige van de daslookpesto.
Maar het broodje is ook lekker met andere groenten, zoals bijvoorbeeld gegrilde groene asperges, courgetteplakjes, aubergineplakjes, etc.

Tuinbonen*

Dit recept bevat een van mijn favoriete lentelekkernijen, namelijk tuinbonen. Ze zijn er maar kort, maar wel een goed seizoen en sommigen vinden de voorbereiding misschien te lang. Eerst moeten de bonen uit hun peulen worden gehaald, waarna ze heel kort worden gekookt en vervolgens weer worden dubbel gedopt. Ze zijn ook heerlijk, lichtzoet en mild van smaak. Kies stevige, knapperige, heldergroene peulen zonder grote luchtbellen erin.

Tuinbonen zijn een heerlijke begeleider van veel gerechten. Het combineert goed met alles wat pittig is, en is vooral lekker bij pittige kruidensauzen zoals chermoula. Of op welke manier dan ook met lamsvlees en bij alles wat via de barbecue op een bord komt.

Net als erwten heb ik ook vaak tuinbonen in mijn vriezer. Als je ze vers kunt vinden, alle lof. Anders is de diepvriesversie prima. Doe ze in een schaal met kokend water, giet ze dan af en dan kan je ze heel makkelijk dubbeldoppen.
Nu je de bonen hebt gedopt (wat je van tevoren kunt doen en in de koelkast kunt bewaren), hoef je alleen nog maar de rest van het recept samen te stellen. Je kunt het dus makkelijk op het laatste moment klaarmaken.

Broodje burrata met tuinbonen

Daslookpesto

Ik heb heel veel daslook in de tuin staan en daar ben ik erg blij mee. Ooit heb ik een klein bosje van een zusje en van een dorpsgenoot gekregen en dit zijn inmiddels al lekkere bodembedekkers geworden.
Daslook vind je in het vroeg voorjaar in bosrijke gebieden. Als je in de lente een boswandeling maakt ruik je het al meteen: het is daslook tijd! Daslook behoort tot de lookfamilie en verspreid een sterke uienlucht. Ja mag het plukken, maar trek niet de wortels eruit en laat ook wat staan voor anderen.
Omdat ik zo gek ben op daslook, heb ik ook diverse recepten op de site staan. Als je daslook rechtsboven op de zoekbalk intypt, vind je ze allemaal.

 

Tips:

  • Bestrooi het eventueel met chilivlokken of een beetje citroenrasp.
  • Dillepesto of basilicumpesto is een goed alternatief voor de daslook.
  • Of snijd de toast in kleine stukjes voor een makkelijke canapĂ©.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Broodje burrata met tuinbonen:

Voorbereidingstijd 12 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 50 gr tuinbonen* dubbel gedopt
  • 2 kleine bollen burrata
  • 2 broodjes

Pesto

  • 40 gr daslookblaadjes gewassen
  • 40 ml olijfolie
  • 30 gr gezouten cashewnoten
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breng een pan water aan de kook. Voeg de tuinbonen toe en kook ze 2-3 minuten. Giet ze af.
  • Dubbeldop de tuinbonen (optionele stap).
  • Pesto: Meng de daslook, olijfolie, cashewnoten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de broodjes af in de oven of airfryer.
  • Snijd de broodjes doormidden en besmeer ze met de pesto.
  • Breek de burrata en beleg de broodjes hiermee.
  • Verdeel de tuinbonen over de broodjes.

2 reacties

  1. Word het broodje niet heel nat door de burrata?
    Dat is bij mozzarella al een beetje en burrata is super lekker maar volgens mij word het brood dan zo sompig.

  2. Beste Evelien, nee dat valt reuze mee. Je eet het broodje natuurlijk gelijk als je het gemaakt hebt. Vooral als je een hard broodje neemt die afgebakken moet worden en deze met pesto besmeert, wordt het zeker niet sompig.
    Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating