Wanneer je werkzaam bent in de voedselindustrie, dan is het natuurlijk logisch dat je te maken krijgt met verschillende soorten kaas. Zo heb je bijvoorbeeld bewerkte kaas, heb je analoge kaas en heb je te maken met gewone kaas. Voor elk gerecht kun je weer wat anders gebruiken. Toch is het goed om te kijken hoe je analoge kaas kunt inzetten in de voedselindustrie. Het is namelijk kaas die gemaakt wordt van andere ingrediënten dan van melk. Hieronder lees je precies hoe je analoge kaas kunt gebruiken in de voedselindustrie.
Productie en samenstelling
Om te beginnen is het goed om te kijken hoe de analoogkaas in elkaar steekt en wat er precies doorheen gaat. Op die manier kun je je producten optimaliseren door het gebruik van analoge kaas. De melkvet die normaal door kaas gaat, wordt vervangen door analoge kaas door plantaardige oliën. Zo voegen ze eiwitten, zetmeel en smaakstoffen toe, zodat het erg lijkt op reguliere kaas. Mocht je dus veganistische maaltijden willen maken, dan kun je dus gemakkelijk gebruik gaan maken van analoge kaas. Er zitten namelijk geen melkproducten in en dat is heel erg prettig. Mocht je nog analoge kaas zoeken? Neem snel een kijkje bij St-Paul.com voor hun speciale kaasoplossingen.
Het gebruik in de voedingsindustrie
Analoge kaas kan dus een grote uitkomst zijn voor verschillende maaltijden. Het is echter voor jou wel van belang om te weten waar je het precies voor kunt gebruiken. Zo kun je analoge kaas toevoegen aan kant-en-klare pizza’s, kun je het gebruiken voor diepvriesmaaltijden, gevulde snacks zoals kaasstengels, sauzen gemaakt van kaas en natuurlijk voor fastfoodproducten. Er zijn dus veel opties om gebruik te kunnen maken van analoge kaas. Kijk snel in welke producten jij analoge kaas wil maken, zodat je zonder problemen aan de slag kan gaan met het produceren.
Voordelen van analoge kaas
Als laatste is het natuurlijk van belang wat voor voordelen verbonden zit aan het gebruik van analoge kaas. Zo is analoge kaas wel een stukje goedkoper om te gebruiken dan reguliere kaas. Daarnaast heb je ook te maken met een langere houdbaarheid. Dit is prettig aangezien je op die manier zonder problemen kunt beginnen met een massaproductie van jouw product. Ook is het smelten met analoge kaas geen enkel probleem. Het smelt op een goede manier, waardoor het gerecht ook een stuk lekkerder wordt. Het heeft een consistente smaak en structuur en dat is voordelig voor als je werkzaam bent in de voedselindustrie.