Aardbeien yoghurtdrank

Veel te veel aardbeien in huis, het is warm in de keuken dus moet ik de aardbeien gelijk verwerken. Van een groot deel heb ik heel veel potten aardbeienjam gemaakt en van een deel deze heerlijke aardbeien yoghurtdrank. Ik heb de aardbeien geroosterd in de oven waardoor ze een intense en zoete aardbeiensmaak krijgen. Natuurlijk hoef je dit niet te doen en kan je ze zo verwerken, maar geloof me dit is wel heel erg lekker.
Onze kitten Birdie vond het in ieder geval wel heel erg lekker.

 

Als je de aardbeien wilt roosteren in de oven, doe dit dan ruim van te voren. De aardbeien moeten namelijk goed afgekoeld zijn voordat je ze verwerkt in deze shake. En pel de bananen, snijd ze in stukjes en leg dit in een bakje of plastic zakje in de vriezer.

 

Aardbeien

 

Het recept van de Aardbeienjam kan je hier vinden.

Aardbeien yoghurtdrank. Ik heb eerst de aardbeien geroosterd in de oven. Hierdoor krijgen ze een intense en zoete smaak welke heel goed past in deze Aardbeien yoghurtdrank. Probeer het eens.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 37 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 500 gr aardbeien
  • 2 el rietsuiker
  • 2 bevroren bananen
  • 250 ml yoghurt
  • 2 el proteïne poeder

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Spoel de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en dep ze droog. Leg ze in een platte ovenschaal en strooi de suiker erover. Zet de schaal 25-30 minuten in de oven.
  • Haal dan de aardbeien uit de oven en laat afkoelen. Zet ze daarna eventueel in de koelkast.
  • Doe de stukjes bevroren banaan en yoghurt in de blender en pulseer tot de banaan is gemengd met de yoghurt. Voeg nu de whey poeder toe en blend tot een luchtig drankje.
  • Voeg als laatste de aardbeien met sap toe en mix dit er voorzichtig door. Je wilt nog wat stukjes aardbei in het drankje hebben. Serveer deze koude lekkernij direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating