Zoete Pompoenpannenkoekjes

Het is herfst en de pompoenrecepten vliegen je om de oren. En hier is er ook nog eentje. En wat voor een, deze zoete pompoenpannenkoekjes moet je beslist proberen! Perfecte pompoen pannenkoeken zijn absoluut de beste en zo makkelijk te maken met alledaagse ingrediënten! Boordevol herfstsmaak met pompoen en speculaaskruiden!
Ik maak deze pompoenpannenkoekjes al jaren, maar kwam erachter dat ik nog nooit het recept uitgeschreven had. Ze zijn een herfstklassieker in mijn huis en ik kijk er altijd naar uit op een koude weekendochtend. Hoewel het hier nog niet echt als herfst aanvoelt, zijn deze pannenkoekjes al een paar keer op het menu verschenen op verzoek van de kleindochters.

Zoete pompoenpannenkoekjes

Waarom deze pompoenpannenkoekjes favoriet zijn

Van de vele pompoenrecepten die al op de site staan, zijn deze makkelijke pompoenpannenkoekjes niet voor niets favoriet. Dankzij een royale hoeveelheid pompoen en speculaaskruiden zijn ze ongelooflijk smaakvol, waardoor ze een heerlijk herfstontbijt vormen. Ze zijn ook een ideale manier om voor de kids wat groente in het ontbijt te verstoppen.
Geniet ervan warm met klassieke toppings zoals ahornsiroop. Of maak ze extra speciaal met verse roomkaas met honing.

Zelfgemaakte pompoenpuree: de basis voor smaakvolle pannenkoekjes

Je kunt pompoenpuree in blik kopen (heb het nog nooit gezien in mijn supermarkt), maar zelfgemaakte pompoenpuree is veel lekkerder. Misschien heb je nog wat geroosterde pompoen over, gebruik het vruchtvlees dan voor deze pannenkoekjes.
Meestal rooster ik een hele pompoen in de oven. Ik snijd ze hiervoor doormidden, verwijder het vruchtvlees en snijd de helft dan weer in parten. Giet er een beetje neutrale olie over en rooster de parten in ongeveer 20-30 minuten gaar in een hete oven (200°C).
Deze puree kan je gebruiken om een pompoensoep, smoothie, pompoentaart, pompoenmousse of deze hartige pompoenpannenkoekjes te maken.

Handige tips voor het maken van pompoenpannenkoekjes

Ik heb het beslag in een keukenmachine gemaakt, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept zoete pompoenpannenkoekjes:

Zoete pompoenpannenkoekjes. Perfecte pompoen pannenkoeken zijn absoluut de beste en zo makkelijk te maken met alledaagse ingrediënten!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Kerst 2024, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr pompoenpuree
  • 1 ei
  • 50 ml yoghurt
  • 100 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 25 gr suiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • zonnebloemolie
  • 4 el verse roomkaas
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Doe het pompoenvruchtvlees in een keukenmachine en pureer dit glad. Voeg het ei toe en mix tot het luchtig is.
  • Doe nu de yoghurt, bloem, bakpoeder, suiker en speculaaskruiden of kaneelpoeder erbij en meng tot een gladde massa. Het moet een dik beslag worden.
  • Verhit een antiaanbakpan met wat olie en schep hier 2 dessertlepels per pannenkoekje in. Als je een grote bakpan hebt, kan je ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijk bakken.
  • Wanneer de randen er droog uitzien en er bubbeltjes op de bovenkant van de pannenkoek beginnen te verschijnen, draai ze hem om. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Bak na het omdraaien nog 1 tot 2 minuten of tot ze lichtbruin en gaar zijn in het midden.
  • Meng ondertussen de roomkaas met de honing. Serveer de pannenkoekjes warm met de roomkaas erop. Bestrooi eventueel nog met wat kaneelpoeder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating