Zoete pompoenpannenkoekjes. Perfecte pompoen pannenkoeken zijn absoluut de beste en zo makkelijk te maken met alledaagse ingrediënten!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Kerst 2024, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
- 200 gr pompoenpuree
- 1 ei
- 50 ml yoghurt
- 100 gr bloem
- 1 el bakpoeder
- 25 gr suiker
- 1 tl speculaaskruiden
- zonnebloemolie
- 4 el verse roomkaas
- 2 el honing
Doe het pompoenvruchtvlees in een keukenmachine en pureer dit glad. Voeg het ei toe en mix tot het luchtig is.
Doe nu de yoghurt, bloem, bakpoeder, suiker en speculaaskruiden of kaneelpoeder erbij en meng tot een gladde massa. Het moet een dik beslag worden.
Verhit een antiaanbakpan met wat olie en schep hier 2 dessertlepels per pannenkoekje in. Als je een grote bakpan hebt, kan je ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijk bakken.
Wanneer de randen er droog uitzien en er bubbeltjes op de bovenkant van de pannenkoek beginnen te verschijnen, draai ze hem om. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
Bak na het omdraaien nog 1 tot 2 minuten of tot ze lichtbruin en gaar zijn in het midden.
Meng ondertussen de roomkaas met de honing. Serveer de pannenkoekjes warm met de roomkaas erop. Bestrooi eventueel nog met wat kaneelpoeder.