Zelf Saucijzenbroodjes maken

Dit is een makkelijk en klassiek recept voor zelfgemaakte saucijzenbroodjes, waarvan ik durf te zeggen dat het kan wedijveren met de saucijzenbroodjes van de warme bakker! Een sappige en kruidige worstmengsel verpakt in bladerdeeg. Ik bedoel maar: heb je meer informatie nodig om te weten dat deze ontzettend lekker zijn! En zelf saucijzenbroodjes maken is helemaal niet zo moeilijk. Het voordeel ervan is dat je het naar eigen smaak kunt maken.

Saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes zijn een beproefde favoriet die ik regelmatig maak.
Het was eigenlijk mijn moeder die dit recept heeft gemaakt, dus ik kan van de daken schreeuwen dat dit het BESTE recept voor zelfgemaakte saucijsjes ooit is.

Dit is wat deze saucijzenbroodjes zo lekker maakt:

Het is gemaakt van heerlijk gekruide worsten. Je kunt natuurlijk verse worst uit de supermarkt nemen en deze eventueel op smaak brengen met een lekkere specerijenmix. Maar een heerlijke verse worst zoals een jalapeño-cheddar worst, venkel-sinaasappelworst of bijvoorbeeld een verse worst met Mexicaanse kruiden is niet te versmaden in een saucijzenbroodje.
Ik zou wel een worst nemen die van varkensgehakt gemaakt is, deze zijn wat sappiger en malser dan rundergehakt.

Maken

Er is niets ingewikkelds aan dit recept, dat beloof ik. Leg de worsten op bladerdeeg, rol op en bak. En ongeveer 30 minuten later wordt je zelfbeheersing serieus op de proef gesteld terwijl je probeert de smaaktest te weerstaan, nog één keer, nog één….
Het is ook onmogelijk dat de binnenkant niet gaar zou zijn tegen de tijd dat het deeg diep goudbruin is, wat ongeveer 30 minuten duurt.
Saucijzenbroodjes zijn van die snacks die je van tevoren kunt maken, omdat ze ongebakken kunnen worden ingevroren en als je klaar bent om te serveren, hoef je ze alleen maar te bakken in de oven.

Tips:

Zelf saucijzenbroodjes maken:

Zelf saucijzenbroodjes maken. Door het gebruik van verse worsten is dit een snelle manier om zelf saucijzenbroodjes te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 velletjes bladerdeeg (13x13)
  • 4 verse braadworsten
  • 1 ei, losgeklopt
  • geraspte Parmezaanse kaas, optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°C. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
  • Haal het vlees uit het velletje van de worst. Als de worsten te lang zijn, duw ze dan in wat kleiner formaat welke precies op het bladerdeegvel past.
  • Strooi eventueel specerijen over de bladerdeegvellen en leg de worst erop.
  • Rol deze strak op en zorg dat de naadkant naar beneden op de bakplaat.
  • Bestrijk de saucijzen met het ei en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
  • Bak de saucijzenbroodjes in 25-30 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating