Wortelcurrysoep met Korianderpesto

Heerlijk de gekleurde wortelen en bietjes liggen weer bij de groenteboer in de winkel. Nou ik heb ze allemaal gekocht en van de gele wortelen heb ik deze heerlijke Wortelcurrysoep met korianderpesto gemaakt. Ik heb madras currypasta verwerkt in de soep en daarbij een kruidige korianderpesto gemaakt. Lekker naanbrood erbij en je hebt een complete maaltijd. Dit wil je proberen!

Als je van een beetje pit houdt, gebruik dan hete Madras currypasta of -poeder in dit recept. Serveer als lichte lunch, als voorgerecht of voor het avondeten.
Vol met de smaak van aardse zoete wortelen en gekruide curry, deze soep is een genot voor een koele herfst- of lenteavond.

Wortelcurrysoep met korianderpesto

Wortelsoep

In wezen is het een traditionele wortelsoep, maar deze versie bevat een paar Indiaas geïnspireerde smaken. Bloemige gember vermengen zich met aardse, zoete wortels en heerlijk currykruiden. Zijdezacht gekookte wortels creëren een gladde en luxueuze textuur met behulp van een blender. En garneer de bowls met een lekkere korianderpesto en een scheutje yoghurt of kokosmelk.

Gele wortelen zijn de ster van deze show, dus zorg ervoor dat je smaakvolle, zoete wortels gebruikt.
Uien en knoflook vormen een hartige basis.
Verse gemberwortel voegt samen met madras currypasta een levendige kick toe.
Kook deze in kokosolie voor een veganistische versie.
Voor het vocht kun je een zelfgemaakte groentebouillon gebruiken. Maar de alleseters kunnen kippenbouillon gebruiken. Ik heb het op beide manieren gemaakt en ze zijn allebei even goed. Als de bouillon zout is, wacht dan tot het einde om de afgewerkte soep naar uw smaak te zouten.

Maak een grote portie van deze geruststellende soep klaar en je hebt de hele week restjes. De smaken worden beter naarmate de soep in de koelkast staat. Je kunt de toppings veranderen om de boel te mixen. Het beste van alles is dat het super eenvoudig in elkaar te zetten is.

Tips:

  • Deze soep is lekker met zelfgemaakt naanbrood.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Wortelcurrysoep met korianderpesto:

Wortelcurrysoep met korianderpesto. Lekker soepje voor het najaar of in de winter met kruidige Madras smaken en gember. De korianderpesto is erg lekker erin
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl verse gember
  • 750 gr wortelen
  • 1 tl Madras currypasta (Patak)
  • 1 ltr groentebouillon
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 bos verse koriander
  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr cashewnoten
  • zonnebloemolie
  • peper en zout
  • yoghurt of room

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp de verse gember fijn.
  • Snijd de wortelen in dunne plakken.
  • Bak de ui ongeveer 5 minuten in een pan met wat olie. Voeg dan de knoflook, gember en currypasta toe, roer dit goed door en bak nog een minuut of twee.
  • Voeg dan de wortelen toe en bak dit 2 minuten al roerend op een hoog vuur.
  • Doe dan de bouillon, agavesiroop en wat zout en peper toe en laat dit zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn geworden (ongeveer 30 minuten).
  • Pureer ondertussen de korianderpesto door de koriander, rode peper, knoflook en cashewnoten in een blender. Voeg zoveel olie toe tot er een vloeibare pesto ontstaat.
  • Pureer de wortelen en bouillon in de blender tot een smeuïge soep. Schenk de soep weer in de pan en verwarm dit nog even en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in een kom of diep bord met een lepel yoghurt of room erop en druppel de korianderpesto erover. Lekker met naanbrood erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating