Ik heb toch een feestelijk drankje voor jullie. Deze witte kokos mojito ziet er niet alleen heel erg mooi en feestelijk uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker. Maak het als aperitief met de Kerstdagen en de mooie avond kan beginnen.
Mojito
De Mojito is een klassieker onder de cocktails. Het wordt gemaakt van rum, limoensap, rietsuiker, bruisend water, verse munt en ijsblokjes. De cocktail is in Cuba ontstaan, daar komen namelijk de meeste cocktails gebaseerd op rum vandaan. Het is een verfrissende cocktail op een warme dag.
De cocktail wordt gemaakt in een longdrinkglas. Hierin doe je flink wat muntblaadjes, limoensap en rietsuiker in. Dit stamp je aan zodat de muntblaadjes hun smaak afgeven. Dan gaat er witte rum, ijsblokjes en bruisend water bij.
Ik heb er nu een feestelijke variant op gemaakt, een Kerst Mojito noem ik het. Zo’n witte cocktail zal het echt goed doen met de feestdagen. En door de kokosmelk krijg je een witte cocktail. Je kunt alles van tevoren klaarmaken, dan hoef je op de avond zelf alleen nog maar de glazen te vullen en kan je genieten.
Het is wel belangrijk dat je de kokosmelk en rum mengt in een blender of met een staafmixer. Doe je dit niet dan gaat de kokosmelk schiften en dat wil je niet. Je wilt een lekkere romige cocktail serveren.
Voor een extra smaak heb ik ook een kokos rum gemengd in het drankje, maar je kunt dit achterwege laten als je geen twee flessen rum wilt kopen.
Tips:
In plaats van bruisend water heb ik sprite (of 7-up) gebruikt. Dit is om de cocktail iets zoeter te maken.
Garneer de glazen met verse muntblaadjes en rode besjes voor een feestelijke touch.
Ben jij ook zo gek op cocktails? Ik heb nog meer feestelijke cocktails en mocktails voor je. Zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bruisende Cranberry en bloedsinaasappelcocktail, Cocktail van stoofpeertjessiroop en champagne of de alcoholvrij Granaatappel wild berries spoom of Cranberry bloedsinaasappel mocktail?
Recept Witte kokos mojito:
Ingrediënten
- 120 ml witte rum
- 100 ml kokos rum
- 200 ml kokosmelk
- 2 limoenen, sap ervan
- 4 takken verse munt
- ijsblokjes
- 750 ml sprite
- 50 gr rode bessen
Instructies
- Mix de witte rum, kokos rum en kokosmelk in een blender of met een staafmixer. Doe het in een grote schenkkan.
- Doe de limoensap en de meeste muntblaadjes (houd een paar achter voor de garnering) in een glas en kneus het blad met een pollepel. Meng dit door de rum/kokosdrank.
- Zet de kan in de koelkast om goed koud te worden.
- Serveren: doe een paar ijsblokjes in elk glas, schenk de glazen halfvol met de drank uit de kan en vul de glazen af met een scheut sprite.
- Garneer elk glas met een paar muntblaadjes en rode bessen.
4 reacties
Voor hoeveel personen geldt dit recept? Ik moet met Kerst nl. een spoom maken voor 14 personen en hoeveel ingrediënten heb ik dan nodig..? Bedankt alvast, mvg Anita
Hallo Anita, helemaal onderaan het recept kan je lezen dat dit voor 6 personen is. Voor 14 personen zou ik ongeveer deze hoeveelheden aanhouden:
280 ml witte rum
235 ml kokos rum
500 ml kokosmelk
5 limoenen, sap ervan
10 takken verse munt
ijsblokjes
1750 ml sprite
150 gr rode bessen
Succes ermee en laat je me weten wat je ervan vond?
Groetjes, Hanneke
Dank voor je reactie Hanneke!
Fijne feestdagen,
Gr Anita
Graag gedaan Anita en fijne feestdagen!
Groetjes, Hanneke