Deze winterse granola met koekkruiden is een heerlijke zelfgemaakte granola die het goed doet in december. Lekkere smaken van de koekkruiden (speculaaskruiden) en kaneel. De gedroogde cranberries maken het natuurlijk helemaal Kerstachtig. Bak de granola op deze lage temperatuur en je hebt een (niet te harde) knapperige granola. Heerlijk voor over de yoghurt ’s morgens.
Je huis gaat heerlijk ruiken als je deze granola aan het bakken bent.
Gebruik noten die jij lekker vind, ik heb pecannoten en hazelnoten gebruikt.
De gedroogde cranberries, kokos- en amandelsnippers doe ik er pas op het laatst bij, dit verbrand namelijk erg snel.
In plaats van pompoenpitten kan je ook andere pitten of zaden gebruiken. Kijk wat je nog in huis hebt. Als je geen kokosolie wilt gebruiken, gebruik dan een milde olijfolie.
Cranberries
Cranberries horen er echt bij in december. Ik heb daarom een heerlijk recept voor een cranberrycompote voor jou.
Ingredients
- 50 gr kokosolie
- 50 gr agavesiroop
- 150 gr havervlokken (rolled oats)
- 75 gr noten, grof gehakt
- 25 gr pompoenpitten
- 1 el koekkruiden
- 1 el kaneelpoeder
- 70 gr cranberries
- 20 gr kokossnippers
- 20 gr amandelsnippers
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160˚C.
- Leg een vel bakpapier of siliconenmatje op een ovenplaat.
- Verwarm de kokosolie en agavesiroop in een pannetje en meng dit goed door elkaar.
- Doe de haver, noten, pompoenpitten, koekkruiden en kaneelpoeder in een kom en meng dit goed door elkaar. Meng nu de warme olie er goed door.
- Verspreid dit mengsel goed over de ovenplaat en schuif deze in de oven.
- Bak de granola 15 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de gedroogde cranberries met de kokossnippers en amandelsnippers.
- Haal na 15 minuten de ovenplaat uit de oven en verspreid de cranberries en snippers erover.
- Zet de plaat weer in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten tot het goudbruin is.
- Haal de plaat uit de oven en laat de granola afkoelen voordat je ze in een voorraadpot stopt.
- Goed afgesloten blijft deze granola weken goed.