Winterse granola met koekkruiden. Maak zelf een lekkere granola en bepaal de smaken die erin gaan. Zo is in december deze winterse granola een tractatie.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 22 minuten min
Totale tijd 27 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
- 50 gr kokosolie
- 50 gr agavesiroop
- 150 gr havervlokken (rolled oats)
- 75 gr noten, grof gehakt
- 25 gr pompoenpitten
- 1 el koekkruiden
- 1 el kaneelpoeder
- 70 gr cranberries
- 20 gr kokossnippers
- 20 gr amandelsnippers
Verwarm de oven voor op 160˚C.
Leg een vel bakpapier of siliconenmatje op een ovenplaat.
Verwarm de kokosolie en agavesiroop in een pannetje en meng dit goed door elkaar.
Doe de haver, noten, pompoenpitten, koekkruiden en kaneelpoeder in een kom en meng dit goed door elkaar. Meng nu de warme olie er goed door.
Verspreid dit mengsel goed over de ovenplaat en schuif deze in de oven.
Bak de granola 15 minuten in de oven.
Meng ondertussen de gedroogde cranberries met de kokossnippers en amandelsnippers.
Haal na 15 minuten de ovenplaat uit de oven en verspreid de cranberries en snippers erover.
Zet de plaat weer in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten tot het goudbruin is.
Haal de plaat uit de oven en laat de granola afkoelen voordat je ze in een voorraadpot stopt.
Goed afgesloten blijft deze granola weken goed.