Ga terug
+ servings
Winterse granola met koekkruiden. Maak zelf een lekkere granola en bepaal de smaken die erin gaan. Zo is in december deze winterse granola een tractatie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 22 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr kokosolie
  • 50 gr agavesiroop
  • 150 gr havervlokken (rolled oats)
  • 75 gr noten, grof gehakt
  • 25 gr pompoenpitten
  • 1 el koekkruiden
  • 1 el kaneelpoeder
  • 70 gr cranberries
  • 20 gr kokossnippers
  • 20 gr amandelsnippers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C.
  • Leg een vel bakpapier of siliconenmatje op een ovenplaat.
  • Verwarm de kokosolie en agavesiroop in een pannetje en meng dit goed door elkaar.
  • Doe de haver, noten, pompoenpitten, koekkruiden en kaneelpoeder in een kom en meng dit goed door elkaar. Meng nu de warme olie er goed door.
  • Verspreid dit mengsel goed over de ovenplaat en schuif deze in de oven.
  • Bak de granola 15 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de gedroogde cranberries met de kokossnippers en amandelsnippers.
  • Haal na 15 minuten de ovenplaat uit de oven en verspreid de cranberries en snippers erover.
  • Zet de plaat weer in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten tot het goudbruin is.
  • Haal de plaat uit de oven en laat de granola afkoelen voordat je ze in een voorraadpot stopt.
  • Goed afgesloten blijft deze granola weken goed.