Wentelteefjes gevuld met perenjam

Een verwennerij als ontbijt op een speciale morgen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen als je alle tijd hebt om uitgebreid te ontbijten met elkaar. Jong en oud zullen deze feestelijke wentelteefjes gevuld met perenjam erg lekker vinden. Een soort perentaartje op je bord, wie wil dat nou niet?

Wentelteefjes

Wij aten vroeger thuis heel vaak wentelteefjes. We vonden het een traktatie maar hadden geen idee dat dit gedaan werd op het ‘oude’ brood wat in het restaurant van mijn ouders overbleef, op te maken. Een lekkernij was het voor ons.
Wentelteefjes oftewel French toast zoals het zo mooi heet in Amerika, zijn boterhammen geweekt in melk en eieren en daarna gebakken in een pan. Het kan zoet maar ook hartig zijn. Maar zoet met suiker en kaneel vind ik ze toch het lekkerst.

Het is een fijne manier om brood, wat een paar dagen oud is, te verwerken. Wat je nog meer van oud brood kunt maken, lees je hier.
Je kunt in principe van elk soort brood een wentelteefje maken, zoals bijvoorbeeld deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood.
Ik heb nu een luxe uitvoering gemaakt met briochebrood, maar je kunt ook gewoon wit brood nemen.

Perenjam*

Die perenjam maak je natuurlijk zelf en hier vind je dat heerlijke recept ervoor.
Ik heb er een jam met Midden-Oosterse smaken van gemaakt, door er naast de gember nog kardamompoeder en oranjebloesemwater toe te voegen. Dit geeft de jam en het wentelteefje een zalige smaak.

Gebruik niet te rijpe peren voor de jam. En voor 500 gram geschilde blokjes, heb je ongeveer 650-700 gram peren nodig. Ik vind het lekker als er nog stukjes inzitten, maar je kan het natuurlijk ook nog verder koken.
De jam is heerlijk op toast, beschuitje, door de yoghurt maar ook heerlijk om te verwerken in gebak, taart of een (cheese)cake. Maar de jam is ook lekker op een kaasplankje.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

Recept Wentelteefjes gevuld met perenjam:

Wentelteefjes gevuld met perenjam. Lekkere zelfgemaakt perenjam gebruikt om deze wentelteefje mee te vullen. Een waar verwenontbijtje!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 plakken briochebrood
  • 4-6 el perenjam*
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1-2 el vanillesuiker
  • 2 el roomboter
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Beleg drie plakken briochebrood met de perenjam, doe dit niet te dik. Leg de niet belegde plakken briochebrood er bovenop en druk ze wat aan.
  • Kluts de eieren in een diep bord of ovenschaal. Voeg de melk en vanillesuiker toe en meng dit door elkaar.
  • Leg een wentelteefje 30 seconden in het mengsel en draai om en laat de andere kant ook 30 seconden in het mengsel trekken. Doe dit met alle wentelteefjes.
  • Verhit een klont boter in een antiaanbak koekenpan en bak de wentelteefjes op een laag vuur aan beide kanten goudbruin. Keer ze een paar keer om.
  • Strooi voor serveren wat poedersuiker over de wentelteefjes en serveer ze gelijk.
  • Geniet ervan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating