Wentelteefjes gevuld met perenjam. Lekkere zelfgemaakt perenjam gebruikt om deze wentelteefje mee te vullen. Een waar verwenontbijtje!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
- 6 plakken briochebrood
- 4-6 el perenjam*
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1-2 el vanillesuiker
- 2 el roomboter
- poedersuiker
Beleg drie plakken briochebrood met de perenjam, doe dit niet te dik. Leg de niet belegde plakken briochebrood er bovenop en druk ze wat aan.
Kluts de eieren in een diep bord of ovenschaal. Voeg de melk en vanillesuiker toe en meng dit door elkaar.
Leg een wentelteefje 30 seconden in het mengsel en draai om en laat de andere kant ook 30 seconden in het mengsel trekken. Doe dit met alle wentelteefjes.
Verhit een klont boter in een antiaanbak koekenpan en bak de wentelteefjes op een laag vuur aan beide kanten goudbruin. Keer ze een paar keer om.
Strooi voor serveren wat poedersuiker over de wentelteefjes en serveer ze gelijk.
Geniet ervan!