Ga terug
–+ servings
Wentelteefjes gevuld met perenjam. Lekkere zelfgemaakt perenjam gebruikt om deze wentelteefje mee te vullen. Een waar verwenontbijtje!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 plakken briochebrood
  • 4-6 el perenjam*
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1-2 el vanillesuiker
  • 2 el roomboter
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Beleg drie plakken briochebrood met de perenjam, doe dit niet te dik. Leg de niet belegde plakken briochebrood er bovenop en druk ze wat aan.
  • Kluts de eieren in een diep bord of ovenschaal. Voeg de melk en vanillesuiker toe en meng dit door elkaar.
  • Leg een wentelteefje 30 seconden in het mengsel en draai om en laat de andere kant ook 30 seconden in het mengsel trekken. Doe dit met alle wentelteefjes.
  • Verhit een klont boter in een antiaanbak koekenpan en bak de wentelteefjes op een laag vuur aan beide kanten goudbruin. Keer ze een paar keer om.
  • Strooi voor serveren wat poedersuiker over de wentelteefjes en serveer ze gelijk.
  • Geniet ervan!