Vitello Tonnato Slawraps

Dit is natuurlijk niet de echte Vitello Tonnato, maar een afgeleide daarvan. De originele Vitello wordt met kalfsvlees gemaakt. Ik heb een kalkoenfilet gebraden in de oven, maar je kunt ook kalkoenfilet of kipfilet bij de vleeswarenafdeling halen. Veel makkelijker natuurlijk. Of misschien heeft je slager wel plakjes kalfsfilet voor je. Deze Vitello Tonnato slawraps kan je als lunch, voorgerecht of als borrelhap serveren.

Ik had nog een Coolwrap liggen, een koolsoort met vierkante bladeren die je goed als een wrap kunt gebruiken. Maar je kunt ook de bladeren van bijvoorbeeld een ijsbergsla gebruiken. Voor de kleur had ik wat Oost-Indische Kers gebruikt. Tomaatjes zijn ook leuk om het gerecht meer kleur te geven.

Coolwrap

Nog een ander lekker recept met deze coolwrap is deze Slawrap met pittig gekruid kipgehakt. Probeer dan ook eens.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Vitello Tonnato Slawraps:

Vitello Tonnato slawraps. Wil je iets eenvoudigs maar wel heel erg lekkers serveren, maak dan deze slawraps met overheerlijke vulling.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kalkoenfilet (200 gr)
  • 185 gr tonijn uit blik (op olie)
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 el goede mayonaise
  • 1 Coolwrap
  • 8 zwarte olijven
  • cherrytomaatjes
  • 1 el kappertjes

Instructies
 

  • Kalkoenfilet ongeveer 15 minuten garen in de oven van 180˚C (of je neemt kalkoenfilet vleeswaren). Laten afkoelen en snijd de kalkoen in dunne plakjes.
  • Giet het blikjes tonijn af in een zeef. Mix de tonijn en ansjovis in de keukenmachine tot een gladde, dikke puree. Meng er de mayonaise plus wat peper door.
  • Haal heel voorzichtig de blaadjes sla van de krop, zorg dat ze heel blijven.
  • Leg een paar plakjes kalkoenfilet in de slablaadjes en lepel hierop de tonijnmayonaise.
  • Snijd de olijven en cherrytomaatjes in plakjes leg deze in de wrap. En doe er nog wat kappertjes bij.
  • Leg de slaschuitjes zo op een bord of rol ze op en steek ze vast met een prikkertje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating