Tropische Bounty met mango en limoen

Ik was vroeger gek op Bounty’s. Geen Mars of Snickers voor mij, maar die heerlijke smeuïge Bounty’s met kokos en melkchocolade. Nu heb ik geprobeerd om ze zelf te maken en ik moet zeggen dat deze tropische Bounty met mango en limoen een groot succes geworden is. De combinatie met stukjes gedroogde mango en citroenrasp erin, maakt het een nog tropischer zoete lekkernij.
Om de chocolade waarin de kokosreep wordt gedept, goed hard te laten worden tempereer ik de chocolade. Ik smelt ongeveer tweederde deel van de chocolade au-bain-marie en haal dan het schaaltje van pan af. Dan smelt ik al roerend de rest van de chocolade in de warme chocolade.
Au-bain-marie is een techniek om iets langzaam op te warmen of te laten smelten van bijvoorbeeld chocolade. Dit doe je door een pannetje met een bodempje water op het vuur te zetten en aan de kook te brengen. Zet het vuur dan laag (het water mag niet meer koken) en zet een (glazen) schaal op de pan. De schaal mag het water niet raken! In deze glazen pan doe je dan stukjes chocolade die je op deze manier heel langzaam kunt laten smelten. Door de chocolade op deze manier op deze manier te laten smelten, kan het niet kristalliseren en/of verbranden.

 

Ook zo gek op kokos? Probeer dan ook deze Chocolade tahin truffels met kokos.

Tropische Bounty met mango en limoen. Deze zelfgemaakte tropische Bounty met mango en limoen rasp is een groot succes geworden .
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Caribisch
Porties 14 personen

Ingredients
  

  • 100 gr gedroogde mango
  • 1 limoen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 gr geraspte kokos
  • 400 gr melkchocolade

Instructions
 

  • Hak de gedroogde mangostukken fijn met een mes of in je keukenmachine en doe dit in een grote kom. Rasp de limoen hierboven (het sap van de limoen kan je weer ergens anders voor gebruiken, bijvoorbeeld in een smoothie of cocktail).
  • Voeg de geraspte kokos toe en giet de gecondenseerde melk erbij. Meng alles goed door elkaar en vorm dan ongeveer 14 bounty's van het mengsel. Maak er stevige vormpjes van, zodat ze straks niet uit elkaar vallen.
  • Bedek een snijplank met bakpapier en leg hierop de bounty's en zet ze minimaal twee uur weg in de koelkast om op te stijven.
  • Hak de chocolade fijn en smelt ongeveer 2/3 hiervan au-bain-marie. Als de chocolade gesmolten is, haal je de schaal van de pan en zet hem op het aanrecht. Voeg nu de rest van de gehakte chocolade toe en smelt dit door de warme chocolade.
  • Leg een bounty op een vork en dompel deze in de gesmolten chocolade, laat uitlekken en leg dan op het bakpapier. Herhaal dit met alle bounty's.
  • Leg de bounty's weer in de koelkast om de chocolade te laten uitharden.
  • Goed afgedekt in een bakje zijn de bounty's zeker een tijdje houdbaar in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating