Ga terug
–+ servings
Tropische Bounty met mango en limoen. Deze zelfgemaakte tropische Bounty met mango en limoen rasp is een groot succes geworden .
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Caribisch
Porties 14 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr gedroogde mango
  • 1 limoen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 gr geraspte kokos
  • 400 gr melkchocolade

Instructies
 

  • Hak de gedroogde mangostukken fijn met een mes of in je keukenmachine en doe dit in een grote kom. Rasp de limoen hierboven (het sap van de limoen kan je weer ergens anders voor gebruiken, bijvoorbeeld in een smoothie of cocktail).
  • Voeg de geraspte kokos toe en giet de gecondenseerde melk erbij. Meng alles goed door elkaar en vorm dan ongeveer 14 bounty's van het mengsel. Maak er stevige vormpjes van, zodat ze straks niet uit elkaar vallen.
  • Bedek een snijplank met bakpapier en leg hierop de bounty's en zet ze minimaal twee uur weg in de koelkast om op te stijven.
  • Hak de chocolade fijn en smelt ongeveer 2/3 hiervan au-bain-marie. Als de chocolade gesmolten is, haal je de schaal van de pan en zet hem op het aanrecht. Voeg nu de rest van de gehakte chocolade toe en smelt dit door de warme chocolade.
  • Leg een bounty op een vork en dompel deze in de gesmolten chocolade, laat uitlekken en leg dan op het bakpapier. Herhaal dit met alle bounty's.
  • Leg de bounty's weer in de koelkast om de chocolade te laten uitharden.
  • Goed afgedekt in een bakje zijn de bounty's zeker een tijdje houdbaar in de koelkast.