Deze traybake kip met zoete aardappelen is een heel makkelijk gerecht. Je legt alles op een ovenplaat en de oven doet het werk voor je. Simpeler kan het niet. Ondertussen kan jij even iets anders doen en na 40 minuten staat er een lekkere maaltijd op tafel.
Een mix van gerookte paprika en sinaasappelrasp zorgen voor een krachtige smaak in deze supermakkelijke kipschotel. Zelfs het snijwerk is hier minimaal, je hoeft alleen de zoete aardappelen en sinaasappels te snijden. Dit is voor mij een favoriete doordeweekse maaltijd. Je hebt slechts 10 minuten tijd nodig om het te maken, waardoor het een perfecte optie is voor als iedereen het druk heeft.
Traybake
Met een traybake kan je nooit ver misgaan, toch? Maar dit diner met geroosterde kip en zoete aardappelen uit de oven, legt de lat erg hoog. Stukjes zoete aardappel, heel veel knoflook, en sinaasappel worden op één bakplaat bereid. Ik maak deze kip met zoete aardappelen al letterlijk jaren en hij stelt nog steeds nooit teleur. Mijn persoonlijke favoriet?
Een van de andere dingen die ik leuk vind aan deze maaltijden is dat ze meestal maar een paar ingrediënten gebruiken. Deze gemakkelijke kip en zoete aardappelen zijn geen uitzondering. Je hebt slechts acht hoofdingrediënten nodig, en eigenlijk geen bijgerecht, afgezien van misschien een lekkere salade.
Voordelen van een traybake
- De voorbereiding duurt slechts ongeveer 10 minuten.
- Het is een uitgebalanceerde maaltijd met groenten.
- Het is gezinsvriendelijk. De kieskeurige kinderen zullen kip en de zoete aardappelen wel lekker vinden.
- Van begin tot eind kan het binnen ongeveer een uur op tafel staan. Maar de oven doet het meeste werk.
Tips:
- Je kunt er eventueel nog wat groene sla bij serveren.
- Voor de kinderen serveer je het zonder olijven.
- Probeer ook eens deze Traybake met kip en chorizo, Traybake Italiaanse kabeljauw en Traybake met kip, prei en erwten
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Traybake kip met zoete aardappelen:
Equipment
- bakplaat
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 4 kipkarbonades
- 3 knoflooktenen
- 1 el sinaasappelrasp
- olijfolie
- 2 zoete aardappelen
- 2 sinaasappels
- 4 takjes tijm
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 handvol zwarte olijven
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 195˚C.
- Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat.
- Meng in een schaal de kipkarbonades met geraspte knoflook, sinaasappelrasp en een scheutje olijfolie. Laat ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur marineren.
- Spoel de aardappelen en sinaasappels schoon en snijd ze in stukken en parten. Rits de tijmblaadjes van de takjes.
- Verdeel de kip met marinade op de bakplaat en leg de aardappelen en sinaasappels erbij. Strooi de tijmblaadjes erover en bestrooi alles met paprikapoeder en zout.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak ongeveer 35-40 minuten tot de kip en aardappelen gaar en goudbruin zijn. Voeg de laatste minuut de olijven toe zodat ze warm worden.
- Serveer de kip op de borden met de aardappelen, sinaasappel en olijven erbij.