Ga terug
+ servings
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4

Equipment

  • bakplaat
  • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 4 kipkarbonades
  • 3 knoflooktenen
  • 1 el sinaasappelrasp
  • olijfolie
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 sinaasappels
  • 4 takjes tijm
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 handvol zwarte olijven
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 195˚C.
  • Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat.
  • Meng in een schaal de kipkarbonades met geraspte knoflook, sinaasappelrasp en een scheutje olijfolie. Laat ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur marineren.
  • Spoel de aardappelen en sinaasappels schoon en snijd ze in stukken en parten. Rits de tijmblaadjes van de takjes.
  • Verdeel de kip met marinade op de bakplaat en leg de aardappelen en sinaasappels erbij. Strooi de tijmblaadjes erover en bestrooi alles met paprikapoeder en zout.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak ongeveer 35-40 minuten tot de kip en aardappelen gaar en goudbruin zijn. Voeg de laatste minuut de olijven toe zodat ze warm worden.
  • Serveer de kip op de borden met de aardappelen, sinaasappel en olijven erbij.