Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- 4 kipkarbonades
- 3 knoflooktenen
- 1 el sinaasappelrasp
- olijfolie
- 2 zoete aardappelen
- 2 sinaasappels
- 4 takjes tijm
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 handvol zwarte olijven
- zout
Verwarm de oven voor op 195˚C.
Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat.
Meng in een schaal de kipkarbonades met geraspte knoflook, sinaasappelrasp en een scheutje olijfolie. Laat ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur marineren.
Spoel de aardappelen en sinaasappels schoon en snijd ze in stukken en parten. Rits de tijmblaadjes van de takjes.
Verdeel de kip met marinade op de bakplaat en leg de aardappelen en sinaasappels erbij. Strooi de tijmblaadjes erover en bestrooi alles met paprikapoeder en zout.
Schuif de bakplaat in de oven en bak ongeveer 35-40 minuten tot de kip en aardappelen gaar en goudbruin zijn. Voeg de laatste minuut de olijven toe zodat ze warm worden.
Serveer de kip op de borden met de aardappelen, sinaasappel en olijven erbij.