Deze snelle en simpele traybake met kip en chorizo is supermakkelijk en heeft een geweldige smaak. Sappige kip, rokerige chorizo en paprika zorgen voor een heerlijke doordeweekse maaltijd. En het beste is dat je slechts één pan hebt om af te wassen en je er weinig werk aan hebt! Het perfecte familiediner waarbij de oven het meeste werk doet.
Een kleurrijkere tray bake om jouw doordeweekse avondmaaltijd op te vrolijken.
Het zit boordevol rokerige paprika- en chorizosmaken voor een zomers tintje. Het is een complete maaltijd en een van mijn favoriete eenpansgerechten.
Traybake
Traybakes zijn ideaal als je weinig tijd of energie hebt. In principe leg je alles rauw en ongekookt (behalve de aardappelen dan) op een grote bakplaat en schuift dit in de oven die het werk voor je doet.
Als je de kooktijd en -moeite tijdens het avondeten nog verder wilt beperken, kan je de groenten ’s ochtends of de avond ervoor snijden en de bakplaat afgedekt in de koelkast zetten tot je het gaat bereiden.
Zorg er ook voor dat je een bakblik gebruikt dat groot genoeg is, zodat je alles in één laag kunt verdelen hierover. Als je bakplaat niet groot genoeg is, gebruik dan twee kleinere.
Je kunt ook een grote ovenschaal of een grote braadslede gebruiken.
Maken
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng alle ingrediënten op een grote bakplaat (of ovenschaal). Zet dit in de oven tot de kip gaar is.
Dit recept is geweldig omdat alles op een plaat gaat en je bijna geen voorbereidingen hebt.
En de combinatie van kip en chorizo is geweldig.
Probeer ook deze eenpansgerechten eens:
Eenpansgerecht orzo met pittige worst
Kip fricassee met rode pesto
Eenpansgerecht kip met orzo en prei
Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo
Eénpans pastagerecht met worstjes
Pelau met kip en rijst
Groente stoofpot met chorizo
Eenpansgerecht met zilvervliesrijst, salami, cavolo nero en prei
Vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappelen
Tips:
Ik gebruik kippenbouten omdat ze lekker en goedkoop zijn. Je kunt ook kippendijen gebruiken als je dat liever hebt.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Traybake met kip en chorizo:
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 150 gr chorizo
- 2 rode uien
- 3 paprika's
- 500 gr gekookte aardappelen
- 250 gr tomaatjes
- 4 knoflookteentjes
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de kippenbouten eventueel doormidden en bestrooi ze met gerookte paprikapoeder, peper en zout.
- Snijd de chorizo in dunne plakjes. Snijd de rode uien in partjes, ontpit de paprika’s en snijd ze in repen.
- Verdeel de gekookte aardappelen over de ovenplaat en plet ze met een glas of vork.
- Meng de kip, chorizo, ui, paprika, tomaatjes, knoflooktenen en rozemarijn hierover.
- Besprenkel het met olijfolie, bestrooi met wat peper en zout en schuif de ovenplaat in de oven.
- Braad gedurende 45-55 minuten, of tot de kip gaar is en het vel goudbruin is.
- Om te controleren of de kip gaar is, prik je met een prikker in het dikste gedeelte; het sap moet helder zijn. Als er een teken van roze is, zet je de bak terug in de oven tot de kip gaar is.
- Haal het dan uit de oven en zet de ovenschaal op tafel zodat iedereen zichzelf bedienen kan.