En weer een Oosters gerecht van mijn crash dieet. Het is een koolhydraatvrije maaltijd, maar wel super lekker. Je kunt voor deze Thaise kipsalade met groentenoedels ook gekookte of gebakken kipfilets gebruiken die je bijvoorbeeld nog overhad. Of zelfs een gerookte kipfilet. Maar ik heb de kip gepocheerd in een aromatische kippenbouillon, hierdoor krijgt de kipfilet nog meer smaak en is hij lekker caloriearm.
De groentenoedels heb ik gemaakt met een spiralizer. Heb je die nou niet, snijd dan de wortel en komkommer in dunne plakken met een dunschiller of rasp ze met een grove rasp.
Natuurlijk kan je er ook nog gekookte noedels door deze salade doen.
Crash dieet recepten
En nog zo’n heerlijk recept is o.a. deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Thaise kipsalade met groentenoedels:
Ingredients
- 2 kipfilets
- 500 ml kippenbouillon
- 4 plakken verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 winterpeen
- 1 komkommer
- 2 lenteuitjes
- 1 bosje koriander
- 1 tl geraspte gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 4 limoenblaadjes
- 1 el olijfolie
- 2 el vissaus
- 1 el sushi azijn
Instructions
- Leg de kipfilets in een kookpan en schenk er zoveel bouillon bij dat de kipfilets helemaal onder de bouillon liggen.
- Voeg de plakken gember, hele teentjes knoflook en de hele rode peper toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur uit en leg een deksel op de pan. Laat de kip op deze manier minimaal een uur garen.
- Als de kipfilets gaar zijn, haal je ze uit de pan en laat ze afkoelen. Dan kan je ze in hele dunne plakken snijden.
- Maak de dressing: Rasp de knoflook, snijd de rode peper en limoenblaadjes fijn en ze samen met de geraspte gember in een jampotje. Voeg de olijfolie, vissaus en sushi azijn toe en schud alles goed door elkaar.
- Haal de wortel en komkommer door de spiralizer of snijd met een dunschiller dunne plakken hiervan. Snijd de lenteuitjes in dunne ringen en haal de blaadjes koriander van de steeltjes.
- Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote schaal en breng op smaak met de dressing.
- Verdeel de salade dan over twee borden.