Deze kruiden omelet met ham en witte asperges past prima in mijn crash dieet weken. Je kunt het als lunch of als hoofdgerecht eten. Als je dit als avondmaaltje wilt maken, kan je eventueel wat meer eieren en asperges gebruiken hiervoor.

 

Omelet

 

Ik heb ook een heerlijk recept voor een vegetarische omelet voor jou, namelijk deze Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten

Kruiden omelet met ham en witte asperges. Het is aspergetijd en ik eet ze zo vaak mogelijk. Ook deze Kruiden omelet met ham en witte asperges is een heerlijk aspergegerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 1 personen

Ingredients
  

  • 3 asperges
  • 2 eieren
  • 5 takken peterselie
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 plakken ham (zonder vetrandje)

Instructions
 

  • Schil de asperges en kook in een pan met water en zout tot ze gaar zijn. Giet ze dan voorzichtig af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Hak ondertussen de blaadjes peterselie fijn. Klop de eieren met een kleine beetje peper, zout en 2 eetlepels water, meng hierdoor de gehakte kruiden.
  • Verwarm een antiaanbakpan met 1 eetlepel olie en bak hierin de omelet.
  • Laat de omelet garen met deksel op de pan en op laag vuur tot de bovenkant stolt.
  • Leg de omelet dan op een bord, doe hier twee plakken ham op en daarop de asperges.
  • Vouw de omelet dan dicht en serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating