Ik mocht een heerlijke fles Smoky BBQ saus van Your Organic Nature ontvangen. Lekker bij de barbecue, maar ik ga daar natuurlijk weer een gerechtje mee verzinnen. Het zijn deze heerlijke Taco’s met pulled zalm en bbq saus geworden.
BBQ saus
Deze Your Organic Nature Smoky BBQ saus is een lekkere pittige en smoky saus. De koude saus is heerlijk als dipsaus bij de barbecue of fondue.
Deze barbecuesaus is helemaal vegan en kan je kopen bij een bio speciaalzaak of de Ekoplaza. De saus geeft een pittige smaak aan de zalm, wat weer heerlijk samengaat met de salsa. Geef ook nog wat saus apart erbij, zodat iedereen het zo pittig en smoky kan maken als hij/zij zelf wil.
Zalm
Wij zijn gek op zalm en daarom staat het regelmatig op het menu bij ons. Deze vis is niet alleen heel erg gezond, maar ook nog eens erg lekker. Het is een vis die je op veel verschillende manieren kunt bereiden.
Het is een vette vis, dit betekent dat het veel Omega 3 bevat en dit is een gezonde vet voor ons. Daarnaast bevat zalm veel vitamine D en selenium. Goede redenen om deze vis vaker te eten.
De meeste zalm die in de supermarkten te koop is, is de gekweekte zalm uit Noorwegen, Schotland of Ierland. Deze zalm heeft een iets blekere zalmroze kleur dan de wilde zalm. De gekweekte zalm is iets zoeter (milder) van smaak en heeft een hoger vetgehalte.
De wilde zalm geniet de voorkeur, maar die is een stuk duurder dan de gekweekte zalm.
Let er bij het kopen van zalm dat hier wel de ASC en MSC Keurmerken op staan of vraag je visboer hierom.
De zalm is dus ontzettend veelzijdig, je kunt het roken, bereiden op de barbecue, stoven, grillen, bakken, stomen of konfijten. Zoek op de site maar eens onder zalm en je zult alle recepten met deze heerlijke vis vinden. Zoals bijvoorbeeld deze Zalm in een spinazie roomsaus.
Tips:
Natuurlijk kan je ook een andere barbecuesaus gebruiken voor dit recept.
Recept Taco’s met pulled zalm en bbq saus:
Ingredients
- 2 zalmfilets
- 3 el bbq saus
- 6 mini tortilla’s
- 1 zakje veldsla
- 1 bekertje zure room
- 6 cherrytomaatjes
- 1 avocado
- 1 blikje (150 gr) maïs
- 1 lenteui
- 4 takken koriander
- 2 el olijfolie
- 1 el limoensap
- peper en zout
Instructions
- Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en leg hierop de zalmfilets. Besmeer de zalmfilets met de barbecuesaus.
- Zet de oven aan op de grillstand.
- Maak de salsa: snijd de tomaatjes en avocado’s hiervoor klein en meng dit in een kom. Giet het blikje maïs af en doe ik de kom. Snijd de lenteui en koriander fijn en meng dit erdoor.
- Maak de salsa aan met olijfolie en limoensap en breng op smaak met peper en zout.
- Schuif de ovenplaat onder de grill van de oven en grill de zalm in ongeveer 10 minuten gaar.
- Als de zalm gaar is, haal deze dan uit de oven en trek met twee vorken de vis uit elkaar.
- Bak in een koekenpan de mini tortilla’s aan beide kanten goudbruin en klap ze dan dubbel.
- Vul de tortilla’s met wat sla, salsa en zalm.
- Serveer ze met de barbecuesaus en zure room apart.