Taco's met pulled zalm en bbq saus. Lekkere zelfgemaakte taco's met daarin een zalm met barbecuesaus uit de oven. Jammie!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis
Keuken Mexicaans
- 2 zalmfilets
- 3 el bbq saus
- 6 mini tortilla’s
- 1 zakje veldsla
- 1 bekertje zure room
Salsa
- 6 cherrytomaatjes
- 1 avocado
- 1 blikje (150 gr) maïs
- 1 lenteui
- 4 takken koriander
- 2 el olijfolie
- 1 el limoensap
- peper en zout
Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en leg hierop de zalmfilets. Besmeer de zalmfilets met de barbecuesaus.
Zet de oven aan op de grillstand.
Maak de salsa: snijd de tomaatjes en avocado’s hiervoor klein en meng dit in een kom. Giet het blikje maïs af en doe ik de kom. Snijd de lenteui en koriander fijn en meng dit erdoor.
Maak de salsa aan met olijfolie en limoensap en breng op smaak met peper en zout.
Schuif de ovenplaat onder de grill van de oven en grill de zalm in ongeveer 10 minuten gaar.
Als de zalm gaar is, haal deze dan uit de oven en trek met twee vorken de vis uit elkaar.
Bak in een koekenpan de mini tortilla’s aan beide kanten goudbruin en klap ze dan dubbel.
Vul de tortilla’s met wat sla, salsa en zalm.
Serveer ze met de barbecuesaus en zure room apart.