Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar!
Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden.
Ik heb nog zo’n lekker recept met deze mini taco tubs, namelijk Mini Taco Tubs gevuld met Burrito Longhaas. Ook proberen?
Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa. Deze lekkere taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa kan je uit het vuistje te eten.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 50 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Mexicaans
Porties 6 personen
Ingredients
- 1 kg buikspek (zonder zwoerd)
- 1 el gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- 14 mini taco tubs
- 75 gr feta
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 15 gr verse koriander
- 1/2 rode ui
- 10 cherrytomaatjes
- 1 avocado
- 1 blikje (200 g) maïskorrels
- 1/4 limoen, sap ervan
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160˚C.
- Wrijf het buikspek in met de kruiden en leg deze op een ovenschaal. Bak de buikspek ongeveer in 2 tot 2,5 uur in de oven.
- Verwarm vlak voor het serveren de taco tubs 10 minuten in de oven.
- Verkruimel de feta boven een kom en meng deze met een staafmixer door de yoghurt.
- Verwijder de blaadjes van de koriander en snijd de steeltjes fijn. Roer de steeltjes en de paprikapoeder door de fetadip.
- Maak de salsa: snijd de rode ui, tomaatjes en avocado in kleine blokjes. Hak de korianderblaadjes fijn. Giet de maïs af in een zeef en meng dan alle ingrediënten samen met de limoensap in een kom.
- Verdeel de yoghurt fetadip over de taco tubs. Lepel hierop de salsa.
- Snijd de buikspek in hele dunne plakjes en de plakjes weer in kleinere stukjes.
- Leg het vlees op taco tubs. Verdeel nog wat salsa erover en serveer ze op een mooie plank.
- Serveer er een lekker Mexicaans biertje bij.