Spinazieroulade met zalm en roomkaas

Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold. Het kan van tevoren worden gemaakt, dus het is perfect voor een feestje. Deze spinazierollade heeft een heerlijke vulling van roomkaas, gerookte zalm en mierikswortel. Het is een eenvoudig recept dat zowel warm als koud wordt geserveerd. Een geweldige low carb optie die er ook nog mooi uitziet! Maak deze kleurrijke spinazieroulade met zalm en roomkaas voor een speciaal etentje thuis.

 

Als je op zoek bent naar manieren om gerookte zalm te verwerken in een speciaal recept, probeer dan eens dit opvallende pronkstuk dat ongeveer in een half uur gemaakt is.
Dit recept combineert een spinazierollade die vervolgens wordt gevuld met een vulling van verse roomkaas, gerookte zalm, bieslook en mierikswortel.
Serveer gekoeld of op kamertemperatuur zodat er geen last-minute stress is op de grote dag. Serveer er een glas Champagne of Prosecco bij voor het ultiem feestelijke begin van je diner.
Als je op zoek bent naar meer inspiratie voor feestelijke recepten, ga dan naar mijn kerstrecepten.

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

 

Wat is een roulade

 

Een roulade is een eiergerecht dat hartig of zoet gemaakt kan worden met vulling passend bij de verschillende smaken. Het woord roulade komt van het Franse woord “rouler” wat oprollen betekent.

 

Hoe maak je een roulade

 

Hoewel het er moeilijk uitziet, is het maken van een roulade vrij eenvoudig. Eiwitten worden stijf geklopt en in het spinaziemengsel gevouwen. Het wordt 10 tot 12 minuten gebakken, gevuld en vervolgens voorzichtig opgerold. Het is zo’n geweldig gerecht voor als je gasten te eten hebt (zie foto’s gallery).

 

Erbij

 

Serveer een paar plakjes roulade met een groene salade en eventueel eetbare bloemetjes.

 

Tips:

 

Door de spinazie te kort blancheren, blijven de blaadjes mooi groen. Blancheren doe je door de groente heel kort in kokend water te dompelen. Hierna spoel je de spinazie snel af onder ijskoud water, om het kookproces te stoppen.
Knijp zoveel mogelijk water uit de spinazie om te voorkomen dat de roulade klef wordt. Doe hiervoor de gekookte, uitgelekte en opgefriste spinazie in een theedoek en wring hem uit.

Houd je niet van mierikswortel, vervang het dan door een volle theelepel citroenzeste. Hierdoor wordt de vulling lekker fris.

Bak de roulade 10-12 minuten in de oven, tot alles gaar is en droog aanvoelt.

Extra nodig: blender, bakpapier, schone theedoek, bakplaat van 27×40 cm.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Spinazieroulade met zalm en roomkaas:

Spinazieroulade met zalm en roomkaas. Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr gewassen spinazie
  • 4 eieren (gesplitst)
  • 45 gr bloem (gezeefd)
  • 300 gr verse roomkaas
  • 200 gr gerookte zalm
  • 15 gr bieslook
  • 1 el mierikswortel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Blancheer de spinazie en giet het af. Spoel de spinazie onder koud water en laat goed uitlekken. Knijp al het vocht goed uit de spinazie en doe het in een keukenmachine.
  • Doe de eidooiers en bloem erbij in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer. Spatel dit voorzichtig door het spinaziemengsel.
  • Lepel het mengsel op de bakplaat met bakpapier en strijk het mooi glad. Zet de bakplaat in de warme oven en bak in ongeveer 10-12 minuten gaar. Haal dan uit de oven.
  • Snijd ondertussen de gerookte in stukjes en hak de bieslook fijn. Meng de roomkaas met de zalm, bieslook en mierikswortel en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Leg een vel bakpapier op het aanrecht en stort de roulade hierop. Verwijder het bakpapier dan van de rollade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating