Ga terug
+ servings
Spinazieroulade met zalm en roomkaas. Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 6 personen

Equipment

  • blender
  • bakpapier
  • schone theedoek
  • bakplaat van 27x40 cm

Ingrediënten
  

  • 400 gr gewassen spinazie
  • 4 eieren (gesplitst)
  • 45 gr bloem (gezeefd)
  • 300 gr verse roomkaas
  • 200 gr gerookte zalm
  • 15 gr bieslook
  • 1 el mierikswortel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Blancheer de spinazie en giet het af. Spoel de spinazie onder koud water en laat goed uitlekken. Knijp al het vocht goed uit de spinazie en doe het in een keukenmachine.
  • Doe de eidooiers en bloem erbij in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer. Spatel dit voorzichtig door het spinaziemengsel.
  • Lepel het mengsel op de bakplaat met bakpapier en strijk het mooi glad. Zet de bakplaat in de warme oven en bak in ongeveer 10-12 minuten gaar. Haal dan uit de oven.
  • Snijd ondertussen de gerookte in stukjes en hak de bieslook fijn. Meng de roomkaas met de zalm, bieslook en mierikswortel en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Leg een vel bakpapier op het aanrecht en stort de roulade hierop. Verwijder het bakpapier dan van de rollade.