Spinazie en Feta Pannenkoekjes Maken – Gezonde Lunch of Diner

Deze spinazie en feta pannenkoekjes, geïnspireerd op de smaken van Spanakopita, bieden een hartige draai aan de klassieke Griekse spinazietaart. Maar dan in een zachte, smaakvolle, handzame pannenkoekjes. Deze koekjes zitten boordevol spinazie, pittige feta en een vleugje Griekse yoghurt en zijn perfect als tussendoortje, voorgerecht of zelfs een snel ontbijt. Ze zijn licht, kruidig ​​en vol mediterrane goedheid. Ideaal voor degenen die van hartige gebakken lekkernijen houden!

Ze zijn zacht, hartig en barstensvol Grieks-geïnspireerde smaken. En ze zijn een uniek alternatief voor traditionele muffins en vormen een fantastische snack. Of ze nu worden geserveerd met een kom soep, een verse salade of gewoon zo worden gegeten met een sausje, deze koekjes zijn een must-try voor feta-liefhebbers!

Spinazie en Feta

Ik ben een beetje geobsedeerd door spinazie en feta en alle verschillende manieren om ze te combineren. Dit hartige pannenkoekjesrecept is veruit het meest ongewone dat ik heb geprobeerd, maar zo hartig en smakelijk en makkelijk mee te nemen voor lunches of tussendoortjes onderweg! Ik heb de afgelopen drie dagen deze malse spinazie en feta koekjes gegeten als lunch. Het was zo makkelijk om te pakken, mee te nemen en op te eten!

En deze Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is ook zo lekkere combinatie.

Erbij

Ik heb er nog een sausje bij gemaakt. Hiervoor heb ik 4 el Griekse yoghurt gemengd met Sriracha, een teentje geraspte knoflook en een beetje zout.

Spinazie en Feta Pannenkoekjes Maken

Tips:

  • Gebruik verse of diepvriesspinazie. Als je diepvriesspinazie gebruikt, zorg er dan voor dat je bladspinazie neemt, deze eerst laat ontdooien en het overtollige vocht eruit knijpt voordat je de spinazie aan het beslag toevoegt.
  • Maak het extra hartig: voeg voor een extra hartige smaak wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
  • Vervang de oregano door verse basilicum of munt voor een uniek mediterraan tintje.
  • Je kunt ze ook in de airfryer bereiden, op 180°C in ongeveer 12-15 minuten.
  • Bewaar het in een luchtdichte verpakking tot 3 dagen op kamertemperatuur of vries het in om er later van te genieten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Spinazie en Feta Pannenkoekjes:

Deze spinazie en feta pannenkoekjes, geïnspireerd op de smaken van Spanakopita, bieden een hartige draai aan de klassieke Griekse spinazietaart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Grieks
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 200 gr spinazie
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 60 gr Griekse yoghurt
  • 130 gr zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl gedroogde dille
  • ½ tl knoflookgranulaat
  • peper en zout
  • 160 gr feta

Instructies
 

  • Roerbak de spinazie met 1 el olijfolie in een (wok)pan. Haal uit de pan, laat afkoelen en hak dan fijn.
  • Klop in een grote mengkom het ei, 2 el olijfolie en de Griekse yoghurt tot een glad mengsel.
  • Meng in een aparte kom de bloem en kruiden.
  • Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel en roer tot alles net gemengd is. Voeg de spinazie en verkruimelde feta toe. Het deeg zal zacht en plakkerig zijn.
  • Verwarm de oven of airfryer voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schep 6 porties deeg op de bakplaat en zorg dat er ongeveer 2 cm tussenruimte is.
  • Druk het deeg lichtjes plat met de achterkant van een lepel of met je vingers.
  • Bak gedurende 12–15 minuten, of tot de koekjes goudbruin zijn aan de randen en licht stevig.
  • Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur als tussendoortje, bijgerecht of voorgerecht.

2 reacties

  1. Koekjes kan ik begrijpen dat u het zo noemt maar pannenkoekjes?
    Heeft meer de vorm van een muffin/cupcake of een koekje.
    Recept lijkt mij wel lekker.

  2. Ja je hebt helemaal gelijk Evelien, ze lijken meer op muffin/koekjes dan pannenkoeken. Maakt niet uit hoe het heet toch, ze zijn ontzettend lekker.
    Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating