Slawrap met pittig gekruid kipgehakt

Deze slawraps met pittig gekruid kipgehakt is een lekker en snel gerechtje. Ik zag coolwraps liggen bij mijn groenteboer en kreeg toen het idee om ze te vullen met gehakt. Coolwrap is een platte koolsoort die heel goed te gebruiken is als een wrap door de vorm van het blad. Het heeft een milde smaak en lijkt een beetje op spitskool. Deze bladeren kan je heel goed gebruiken als glutenvrij wraps, op een sandwich of maak er sushi van. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken in een lekkere koolsalade.

 

Je vind de coolwraps van september tot december bij je groenteboer. De kool is zeker een paar weken te bewaren in de koelkast.
Door de kool bij de onderkant los te snijden, kan je de bladeren er voorzichtig van af pellen en ze op die manier intact houden. Je kunt ze rauw of geblancheerd verwerken als een wrap. Ik heb ze rauw gebruikt voor deze slawrap met pittig gekruid kipgehakt.
Als je deze coolwrap kool niet kunt vinden, kan je het vervangen door ijsbergsla.

 

Coolwrap

 

Probeer ook eens deze Coolwraps met surimi en komkommer. Lekker als lunch.

Slawrap met pittig gekruid kipgehakt. Heerlijke en snelle maaltijd voor een doordeweekse dag. Je kunt het gehakt zo pittig maken als je zelf wilt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 400 gr kipgehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el hoisin saus
  • 3 el sojasaus
  • 100 gr rijstnoedels
  • 40 gr cashewnoten
  • 4 takken koriander
  • 1 coolwrap of ijsbergsla

Instructies
 

  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen, houd wat achter voor garnering. Hak of pers de knoflookteentjes fijn en snijd de rode peper fijn.
  • Verhit in een wok of hapjespan de olie op hoog vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de lente-ui, knoflook en rode peper toe en bak dit even mee.
  • Voeg nu de hoisin- en sojasaus toe en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  • Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
  • Hak de cashewnoten en korianderblaadjes grof.
  • Haal heel voorzichtig de blaadjes sla van de krop, zorg dat ze heel blijven.
  • Vul de slablaadjes eerst met wat noedels en hierop het gehakt.
  • Bestrooi met de cashewnoten en korianderblaadjes en rol de blaadjes op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating