Ga terug
–+ servings
Slawrap met pittig gekruid kipgehakt. Heerlijke en snelle maaltijd voor een doordeweekse dag. Je kunt het gehakt zo pittig maken als je zelf wilt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 400 gr kipgehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el hoisin saus
  • 3 el sojasaus
  • 100 gr rijstnoedels
  • 40 gr cashewnoten
  • 4 takken koriander
  • 1 coolwrap of ijsbergsla

Instructies
 

  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen, houd wat achter voor garnering. Hak of pers de knoflookteentjes fijn en snijd de rode peper fijn.
  • Verhit in een wok of hapjespan de olie op hoog vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de lente-ui, knoflook en rode peper toe en bak dit even mee.
  • Voeg nu de hoisin- en sojasaus toe en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  • Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
  • Hak de cashewnoten en korianderblaadjes grof.
  • Haal heel voorzichtig de blaadjes sla van de krop, zorg dat ze heel blijven.
  • Vul de slablaadjes eerst met wat noedels en hierop het gehakt.
  • Bestrooi met de cashewnoten en korianderblaadjes en rol de blaadjes op.