Slawrap met pittig gekruid kipgehakt. Heerlijke en snelle maaltijd voor een doordeweekse dag. Je kunt het gehakt zo pittig maken als je zelf wilt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
- 3 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 400 gr kipgehakt
- 2 el zonnebloemolie
- 4 el hoisin saus
- 3 el sojasaus
- 100 gr rijstnoedels
- 40 gr cashewnoten
- 4 takken koriander
- 1 coolwrap of ijsbergsla
Snijd de lente-uitjes in dunne ringen, houd wat achter voor garnering. Hak of pers de knoflookteentjes fijn en snijd de rode peper fijn.
Verhit in een wok of hapjespan de olie op hoog vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de lente-ui, knoflook en rode peper toe en bak dit even mee.
Voeg nu de hoisin- en sojasaus toe en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
Hak de cashewnoten en korianderblaadjes grof.
Haal heel voorzichtig de blaadjes sla van de krop, zorg dat ze heel blijven.
Vul de slablaadjes eerst met wat noedels en hierop het gehakt.
Bestrooi met de cashewnoten en korianderblaadjes en rol de blaadjes op.