Vegetarische slawraps met tempeh

Deze vegetarische slawraps met tempeh is een super makkelijk te maken gerecht. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor je. Wie wil dat nou niet op een doordeweekse dag. De romige pindasaus erbij, maakt het gerecht helemaal af.
Oosterse smaken in een knapperig slaschuitje!

 

Tempeh*

 

Deze slawraps worden gevuld met tempeh welke op smaak gebracht wordt met sojasaus.
Misschien heb je nog nooit tempeh bereid, dan is dit een mooie manier om het eens te proberen.
Tempeh is een blok van gefermenteerde sojabonen. Oorspronkelijk komt het uit Indonesië en vond je het alleen maar in toko’s. Tegenwoordig kan je het in de supermarkten vinden bij de vegetarische producten.
Tempeh is een super product voor de vegetariërs en veganisten. Het heeft een vleesachtige structuur, is erg voedzaam en zit vol met eiwitten. Het is een veelzijdig product, je kunt het op diverse manier bereiden.
Ik vind tempeh op zich niet smaakvol, je moet het echt op smaak brengen en dat doe je bijvoorbeeld met sojasaus.

 

Welke groenten in de wrap

 

In principe kan je heel veel soorten groenten gebruiken voor deze wrap. Koop wat in het seizoen is. Ik had toevallig nog een halve koolraap liggen van deze Tempura van koolraap wat ik gemaakt had. En ik had nog een zoete aardappel in huis.
Maar je kunt ook aubergine, courgette, bloemkool, of andere knolgroenten zoals knolselderij, wortel en/of pastinaak gebruiken. Wat jou maar lekker lijkt.

 

Tips:

Ik heb rode currykruiden** gebruikt van Jonnie Boer.
Je kunt de blokjes groenten ook bakken in een grote bakpan in plaats van het te roosteren in de oven. Dan zal de groente iets sneller gaar zijn.
In plaats van sla, is deze vulling ook erg lekker om in tortilla wraps te doen.
Mocht je nog gebakken groenten en tempeh overhouden, dan kan je er altijd nog een lekkere salade van maken. Lekker als lunch de volgende dag.

 

 

Recept Vegetarische slawraps met tempeh:

Vegetarische slawraps met tempeh. Met tempeh kan je alle kanten op, zo maak je deze heerlijke wraps met sojatempeh en geroosterde groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 zoete aardappel
  • 250 gr koolraap
  • arachideolie
  • 1 el rode currykruiden**
  • 250 gr tempeh*
  • 3 el sojasaus
  • 2 little gem
  • 2 lenteuien
  • 3 takken koriander
  • 1 el sesamzaadjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el pindakaas
  • 1 tl rode currykruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Schil de aardappel en koolraap en snijd dit in kleine blokjes. Leg dit in een ovenschaal.
  • Giet er wat olie over, bestrooi met de rode currykruiden en bak dit in ongeveer 30 minuten in de hete oven. Draai halverwege om. (Of bak de groenten in een koekenpan).
  • Pindasaus: meng de kokosmelk met de pindakaas en currykruiden in een pannetje op het vuur. Haal de pan van het vuur als de saus warm is.
  • Snijd de tempeh in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met een scheut olie en roerbak hierin de tempehblokjes goudbruin.
  • Voeg de sojasaus toe en bak tot de saus opgenomen is door de tempeh.
  • Snijd de lenteuien in dunne ringen en hak de korianderblaadjes grof.
  • Haal de slablaadjes van de krop en lepel de tempeh en groenteblokjes hierin. Bestrooi met de lenteui, koriander en sesamzaadjes. Serveer de saus er apart bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating