Ga terug
+ servings
Vegetarische slawraps met tempeh. Met tempeh kan je alle kanten op, zo maak je deze heerlijke wraps met sojatempeh en geroosterde groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 zoete aardappel
  • 250 gr koolraap
  • arachideolie
  • 1 el rode currykruiden**
  • 250 gr tempeh*
  • 3 el sojasaus
  • 2 little gem
  • 2 lenteuien
  • 3 takken koriander
  • 1 el sesamzaadjes

Pindasaus

  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el pindakaas
  • 1 tl rode currykruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Schil de aardappel en koolraap en snijd dit in kleine blokjes. Leg dit in een ovenschaal.
  • Giet er wat olie over, bestrooi met de rode currykruiden en bak dit in ongeveer 30 minuten in de hete oven. Draai halverwege om. (Of bak de groenten in een koekenpan).
  • Pindasaus: meng de kokosmelk met de pindakaas en currykruiden in een pannetje op het vuur. Haal de pan van het vuur als de saus warm is.
  • Snijd de tempeh in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met een scheut olie en roerbak hierin de tempehblokjes goudbruin.
  • Voeg de sojasaus toe en bak tot de saus opgenomen is door de tempeh.
  • Snijd de lenteuien in dunne ringen en hak de korianderblaadjes grof.
  • Haal de slablaadjes van de krop en lepel de tempeh en groenteblokjes hierin. Bestrooi met de lenteui, koriander en sesamzaadjes. Serveer de saus er apart bij.