Sinterklaasmuffins met Speculoos Topping

Dit is een lekkere traktatie voor jong en oud op Sinterklaasavond. Deze Sinterklaasmuffins met speculoos topping zijn helemaal niet moeilijk te maken. Omdat de meisjes nog heilig in Sinterklaas geloven, wordt er hier tegen december wel het een en ander aan Sinterklaas lekkernijen gemaakt.

Muffins

Ik ben niet zo van het bakken, maar muffins daar wil ik mij wel aan wagen. Dit komt vooral omdat het niet zo nauwkeurig luistert met de ingrediënten, je mengt van alles door elkaar en bakken maar. Meestal lukt dit wel aardig.
Muffins lijken op cupcakes maar het verschil is dat je muffins als ontbijt of tussendoortje kunt eten en cupcakes zijn echt een soort gebakjes en hebben de structuur van cake. Ze hebben meestal een platte bovenkant, waardoor ze goed versiert kunnen worden.
Muffins hebben een grovere structuur en hebben niet de structuur van een cake. Ze hebben na het bakken een bolling.
Cupcakes worden altijd gemaakt van boter, eieren, suiker en bloem.
Muffins bevatten wel boter of andere vetstof, minder suiker en vaak ook nog melk.
Ook wordt het beslag op verschillende manier gemixt.

Sinterklaasmuffins met Speculoos Topping

Speculoospasta

Speculoospasta is een smeuige smeerpasta gemaakt van de bekende speculoos koekjes. Heerlijk als beleg op brood, toast of beschuit, maar je kunt er natuurlijk ook allerlei lekkerheden van maken zoals deze topping. Gemend met verse roomkaas is het een ideale topping op de muffins. En de lekkere smaak doet het goed met Sinterklaas natuurlijk.

Schuddebuikjes

Schuddebuikjes is ook zo’n heerlijk broodbeleg, waar je weer allerlei lekkere dingen mee kunt maken. Het lijkt een beetje op een mini pepernootje en heeft ook de smaak van een pepernoot. Ik gebruik ze vaker in recepten, zo heb ik deze schuddebuikjes gebruikt in Sinterklaas wentelteefjes, Gevulde Sinterklaas pannenkoeken en Schuddebuik chocoladerotsjes. Dus als je een pak hiervan koopt, dan weet je wat je er nog meer van kunt maken.
Maar je kunt natuurlijk ook pepernoten gebruiken en deze in stukjes hakken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Sinterklaasmuffins met speculoos topping:

Sinterklaasmuffins met speculoos topping. En weer aan het bakken geweest met de kleintjes. Natuurlijk iets lekkers voor Sinterklaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr rietsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 3 eieren
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 100 gr Schuddebuikjes + extra
  • 150 gr Speculoospasta
  • 200 gr verse roomkaas
  • 60 gr poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  • Zet twee kommen klaar.
  • Meng bakmeel met suiker, bakpoeder, een snufje zout en de speculaaskruiden in een grote kom.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de Griekse yoghurt en zonnebloemolie.
  • Nu kan je alles mengen in de kom met de bloem (niet te veel kloppen of roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn). Spatel nu de Schuddebuikjes door het beslag.
  • Vul ieder muffinvormpje 2/3 deel vol met het beslag, zet ze in de oven en bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn (komt hij er droog uit dan zijn de muffins gaar). Haal de muffins uit het bakblik en laat ze goed afkoelen op een rooster.
  • Meng ondertussen de topping ingrediënten door elkaar en doe het in een spuitzak. Als de muffins koud zijn kan je de topping erop spuiten. Versier met wat schuddebuikjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating