Sinterklaasmuffins met speculoos topping. En weer aan het bakken geweest met de kleintjes. Natuurlijk iets lekkers voor Sinterklaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr rietsuiker
- 1 el bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 el speculaaskruiden
- 3 eieren
- 75 ml Griekse yoghurt
- 75 ml zonnebloemolie
- 100 gr Schuddebuikjes + extra
- 150 gr Speculoospasta
- 200 gr verse roomkaas
- 60 gr poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
Zet twee kommen klaar.
Meng bakmeel met suiker, bakpoeder, een snufje zout en de speculaaskruiden in een grote kom.
Klop in een andere kom de eieren los met de Griekse yoghurt en zonnebloemolie.
Nu kan je alles mengen in de kom met de bloem (niet te veel kloppen of roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn). Spatel nu de Schuddebuikjes door het beslag.
Vul ieder muffinvormpje 2/3 deel vol met het beslag, zet ze in de oven en bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn (komt hij er droog uit dan zijn de muffins gaar). Haal de muffins uit het bakblik en laat ze goed afkoelen op een rooster.
Meng ondertussen de topping ingrediënten door elkaar en doe het in een spuitzak. Als de muffins koud zijn kan je de topping erop spuiten. Versier met wat schuddebuikjes.